Şampiyon boksör kardeşler de cephede

TAKİP ET

Eski dünya ağır siklet boks şampiyonları Vitali ve Wladimir Kliçko kardeşler, Ukrayna'yı savunmak için silahlandıklarını açıkladı

Eski dünya ağırsiklet boks şampiyonu Vitali Kliçko ve kardeşi eski boksör Wladimir Kliçko, Rusya işgaline karşı ülkelerini korumak için silahlandıklarını açıkladı.

2014'ten bu yana Kiev Belediye Başkanı olan Vitali Kliçko savaşmaya hazır olduğunu söylerken, "Başka bir şansım yok, bunu yapmak zorundayım" dedi.

Bir dönem 'Bay Demir Yumruk' olarak anılan 50 yaşındaki Kliçko, Kiev'in ciddi bir tehdit altında olduğunu ve ana önceliğin şehrin yaşamsal altyapısını korumak için polis ve askeri güçlerle iş birliği yapmak olduğunu söyledi.

Birçok sivilin savaşmaya hazır olduğunu belirten Kliçko, "Ukrayna'ya, ülkeme, halkıma inanıyorum" ifadelerini kullandı.

Boksör kardeşlerden bir diğeri olan Wladimir Kliçko ise Ukrayna yedek ordusu için listeye alındığını ve ülkeye duyduğu sevgi nedeniyle onu savunacağını söyledi.

Linkedin hesabından bir açıklama yayınlayan Kliçko, "Ukrayna halkı güçlüdür. Egemenlik ve barışa hasret duyan bir halk. Rus halkını kardeşi olarak gören bir halk" ifadelerini kullandı.

ukrayna ünlü boksör