Sandal il başkanı ve parti yönetimini topa tuttu: "Halkın takdirine bırakıyorum"

TAKİP ET

CHP tarafından tekrar aday gösterilmeyen Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

Başkan Serdar Sandal parti yönetimine sert eleştiriler yönelterek: “Ben parti yetkilileriyle görüştüm. Adayların değişmesi normal dedim. Fakat bana raporların ve anketlerin önemli olacağını ifade ettiler. Anketlerin önemli olduğunu dile getirdiler. Anketlerin süreçte lafı bile edilmedi” dedi.

"BİZ BAYRAKLI'YA HİZMET ETTİK"

Başkan Serdar Sandal yaptığı açıklamada hizmetlerinden bahsederek:  “Seçim süreci geldi yaklaştı. İzmir adayları belirlendi. Büyükşehir ve ilçe başkan adaylarımıza başarılar diliyorum. 5 yıldır Baykralı’ya hizmet ettik. Herhangi bir ayrıma gitmedik. Herkese hizmet ettik. Bu konuda vicdanen rahatım. Geldiğimizde bu kentte birinin yatağa aç girmeyeceğini belirttik. Çok zorlu şartlarla başladık. Geldiğimizde makam aracımız satılmıştı. Borç içinde bir belediyeydik. Temel hedefimiz tasarruftu. Kamu kaynaklarını vatandaşa aktardık. Bayraklı’da bir kent kimliği yoktu.  Bu kent İzmir’in kurulduğu kenttir. Bu kent Homeros’un kentidir. İzmir’in yıldızı olabilecek bir kent. İzmir’in kalbi işi buradan geliyor. Bir kent kimliği oluşturmak istedik. Ama hizmetlerimizi çarpıtmaya çalışanlar vardı. Kentin sorunları oldukça büyüktü. Asfalt sorununu çözmeye çalıştık. Kentsel dönüşüm meselesinde bürokratlarımıza teşekkür ediyorum. Adalet ve Manavkuyu Mahalle planlarını oluşturduk.  Daha bir çok yerde planları yaptık. Asla korkularla hareket etmedik.  Biz her şeye rağmen çalışmaya devam ettik. Büyükşehir’e devredilen yetkileri geri aldık. Hem kendi meclisimizden hem de büyükşehir meclisinden geçirdik. Kentsel dönüşümde önemli adımlar attık” dedi.

"CHP'Lİ OLARAK KALMAYA DEVAM EDECEĞİM"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal partili olarak kalmaya devam edeceğini belirterek: “Deprem sürecinde Türkiye’ye model olacak bir proje yürüttük. Bayraklı’da bu süreci sorunsuz bir şekilde atlattık. Çadır sürecini 1 ayda atlattık.  Bütün yurttaşlarımız sokaktaydı. Bizim asıl meselemiz geceyi sokakta geçiren vatandaşların sorununu çözebilmekti. Bize desteğini sunan herkese teşekkür ediyorum. Bine yakın konuta vatandaşlarımızı yerleştirdik. Beyaz eşya desteği sağladık. Eski imara göre yapılan konutların yeni imara göre kayıpları vardı. Yurttaşlarımızın haklarını geri verdik. Her vatandaşa 30 metrekarelik inşaatları geri iade ettik. Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla imar artışı gerçekleştirdik. Depremzedelerin haklarında hiç ödün vermedik. Bütün talepleri en yüksek seviyede dile getirdik. Faiz ve kredi konusunda talepleri dillendirdik. Binaların risk durumuna göre değerlendirilmesi gerektiğini ifade ettik. Orta ve az hasarlı yurttaş kendi kaderlerine terk edildi. TOKİ’ye yerleşen vatandaşlar mağdur edildi. TOKİ emsal değerlerini artırmak zorunda kaldı.  Depremzedenin hakkı yenildi. Ama biz yanlarında olduk.  Yaptığımız işi yapan başka yerel yönetim var mı? Gelen yardımlarda büyük fark vardı. Biz siyasal kimliğimizden ödün vermedik. Biz Erdoğan Kılıçdaroğlu’nu eleştirdiğinde kalkıp alanı terk ettik. Gereken cevabı da verdik. Vekillerimiz sustu gerektiğinde biz konuştuk. Kimse bize görevini yapmadı diyemez. Bu mesele halkın takdirindedir. Ben CHP’li belediye başkanıyım. Ben CHP’li olarak kalmaya devam edeceğim. Bütün haksızlıklara aynı şekilde cevap vereceğiz” dedi.

"İL BAŞKANI DÜŞÜK PERFORMANS GÖSTERDİ"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal partisine eleştiriler yönelterek: “Bu iradeyi yok saymaya kimsenin hakkı yok. Kurultayda demokratik bir yarış oldu. Bu süreç sonucunda partimizin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu. Sayın Genel Başkanımızın söyledikleri bizi umutlandırdı.  Özgür Özel kayıt dışı siyaseti bitireceğim demişti. Siyasetin şeffaf olması son derece önemlidir. Anket yapılacağı söylendi. Bayraklı Belediyesi’nin anketi İzmir’deki en iyi anketlerden biridir. Komisyon kararları da güçlü adayı işaret ediyordu. Bu iki mesele bizim atanmamıza yeterliydi. 3 isim soruldu. Serdar Sandal, Ulaş Aydın ve Erdal Aksünger isimleri. Bu ankette bizim oranımız oldukça yüksekti. Ankette sorulan üç arkadaştan birisi var mı? Çünkü Serdar Sandal Kılıçdaroğlu’na oy verdi ve ona yakın bir isim. Tüzük kurultayı toplanacaktı. Hani ne oldu tüzük kurultayı? Ön seçim denildi. Haberi olan var mı ön seçimden.  Kurultay bitmiştir dendi. Fakat İzmir’de hala kurultay bitmemiş.  Verdikleri sözleri birebir tutuyorlar. İl ve ilçelere sormadan atama yapmayacağız dediler. Ama İzmir İl Başkanına anketleri göstermediler. İl Başkanı Şenol Aslanoğlu gerçekten düşük performans gösterdi. Örgütün iradesine gerçekten sahip çıkamamıştır.  Ben kurultayda Kılıçdaroğlu’na oy verdim. Bir vekil benden oyumun şeklini değiştirmemi istedi. Ben Kılıçdaroğlu’nun ahlakına ve vicdanına oy verdim.  Sayın vekile delegelere söz verdim Kılıçdaroğlu’nu destekleyeceğim dedim. Ben işimi adam gibi yaptım” dedi.

"HESAP GÜNÜ BU İŞLER BİTTİKTEN SONRA GELECEK"

Bayraklı Belediye Başkanı Serdar Sandal cevap hakkının saklı olduğunu belirterek: “Ben parti yetkilileriyle görüştüm. Adayların değişmesi normal dedim. Fakat bana raporların ve anketlerin önemli olacağını ifade ettiler. Anketlerin önemli olduğunu dile getirdiler. Anketlerin lafı bile edilmedi. Bütün bu süreç bizleri üzüyor.  Ama bir haksızlık olsa da biz CHP’liyiz. Bizim CHP’yle olan bağımız çok önemli. Biz Mustafa Kemal’in emanetini kimse teslim etmeyiz. Bizden başka bir tavır bekleyenler yanılırlar. Üzerimize düşen görev CHP’nin yeniden şekillenmesidir. Bu dağınıklığı bitirmek istiyoruz.  Hesap günü bu gün değildir. Hesap günü bu işler bittikten sonra gelecektir. Kemal Bey’e oy verdi diye belediye başkanlarını çizmek yanlıştır. Cevap hakkımız saklıdır. Kılıçdaroğlu’na oy verdim ve pişman değilim. Bugün biz bölümmüş durumdayız. Bir daha söylüyorum. Bugün sandığa gitmem diyen her arkadaş yanlış yapıyordur. Adayın doğruluğu veya yanlışlığı bugünün meselesi değildir. Emekçi kardeşlerimizi düşüneceğiz” dedi.

serdar sandal chp bayraklı