Sarışın; 'Önseçim Olursa Büyükşehir'e Adayım!'  

TAKİP ET

Pazar söyleşilerinde İzmir'de siyaset ve spor camiası tarafından yakından bilinen ismi Ahmet Sarışın'la yaklaşan yerel seçimleri konuştuk.  Yerel seçimlerde CHP'nin önseçim yapması gerektiğini vurgulayan Sarışın, 'Önseçim olduğu takdirde Büyükşehir Belediyesi'ne adayım' dedi.

İZMİRGÜNDEMİ/ İzmir’in aktif siyaseti içerisinde yer alan önemli isimlerden birisi olan Konak Eski Belediye Başkanı Ahmet Sarışın, yaklaşan yerel seçimleri değerlendirdi. Büyükşehir Belediye Başkanlığına adaylığı konusunda da açıklamalarda bulunan Sarışın, “2019’da ön seçimli bir tercih olacağına inanarak başkanlığa aday olacağım. Ekim-kasımda İzmir’e döndüğümde, 1986’da çalışmaya nasıl başladıysam yine başlayacağım. Kapı kapı dolaşıp kendimi ve projelerimi anlatacağım. Doğrularımı anlatacağım, yanlışlarımı anlatacağım” dedi
 
ATAMAYLA SAF DIŞI BIRAKILDIM
 
Sarışın, “2019 seçimleri için kesin inancım şudur ki CHP, belediye başkanlıkları için kesinlikle ön seçimsiz tercih yapmayacaktır. Ön seçimde de ben aday olacağım. Kimse seçme ve seçilme hakkımı elimden almaya kalkmasın. Bana çok kızıyorlarsa, kendi aday olacak, çok kızıyorsa oy vermeyecek. Benim nasıl aday olma hakkım varsa, insanların da bana oy verme ya da vermeme hakları var. “Çekil” demeye, dedikodu yapmaya kimsenin hakkı yok. Diyorsan ki Ahmet Sarışın bu kentte belediye başkanlığını iyi yapar o zaman oyunu vereceksin, yok yapamaz diyorsan vermeyeceksin. Geçmişte iki dönem kandırıldım. Gittim paramı yatırdım ama ön seçimsiz atamayla saf dışı bırakıldım” diye konuştu.
 
İZMİR FUARI ELEŞTİRİSİ
 
İzmir’in iyi yönetilmediği için aday olacağını vurgulayan Sarışın, “Burada hiç kimse alınganlık yapmasın. Yapmamalı. Nasıl ki Cumhuriyet Halk Partisi Türkiye’de iktidara adam gibi muhalefet yapamıyorsa, yerelde de yapamıyor. Bu şehir eskiden, sanayide, kültürde bir numaralı dünya kenti idi. Bugün öyle olduğunu söyleyemiyoruz. En azından fuarın çöktüğünü görüyorum. O fuarın çökmesi demek İzmir’in çökmesi demek. Orası ekonominin çok hareketlendiği bir nokta. Bütün dünyadaki gelişmeleri biz o fuardan takip ederdik. Bugün baktığımızda, çevresiyle, ağacıyla, ortamıyla fuarın battığını görüyoruz” dedi.
 
 

TRAMVAYA GEREK YOKTU!
 
Sarışın, “İzmir bütün sorunlarını çözmüş bir şehir diyebilir miyiz? Ulaşım planı yok. O yüzden tramvayı bir Mithatpaşa’ya aldılar, bir Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na… Sonra yine Mithatpaşa’ya aldılar, olmadı yine Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’na… Bu karmaşa içinde bir oraya bir buraya alınıp durdu. Sonra karar verdiler Mithatpaşa diye, bu arada Sahil Bulvarı’nda bir düzenleme yaptılar. Sonra yine karar değişti, ama yıkıp dökmüşlerdi sahil bulvarını. Rezil olmayalım diye iki metre ileriye aldılar ve orta refüjdeki o güzelim palmiyeler yok olup gitti. Bugün o tramvaya da çok ihtiyaç olmadığını düşünüyorum. Ben Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda oturuyorum. Orada ulaşım derdi olmadığını biliyorum. Metro hemen arkamızda, Üçkuyular’da, Poligon’da, Göztepe’de… Hal böyleyken Körfez’de 4-5 tane daha vapur konulup deniz ulaşımından yararlanılsaydı çok daha keyifli olabilirdi. Oraya yapılan milyon dolarlık yatırımla keşke Çeşme’ye kadar raylı sistemle bir ulaşım ağı örülmüş olsaydı”  diye konuştu.
 
‘İŞ YAPMAZSAN BORCUN TABİKİ OLMAZ!’
 
Sarışın, “Belediye başkanlarımız Aziz Bey’in aracına binsinler, bir kez Yeşildere yolunu kullanıp havaalanına gidip gelsinler. Sonra bir kez de Eşrefpaşa yolunu kullanarak Konak’a gidip gelsinler. Elle tutulur bir yer yok. Niye bunu yapmazsınız? Eskiizmir’de, Gürçeşme’de, Gültepe’de neden kentsel dönüşüm başlamadı?  Neden bunları yapmazsınız?  Geçenlerde Aziz bey borçsuz belediyeyiz diye övünüyordu. Ben de gururlandım ama iş yapmazsan tabi borcun olmaz. Ben dünya kadar borçluydum başkanken, ama dünya kadar da iş yaptım” diye konuştu.
 
SPORA DESTEK VERECEĞİM
 
Belediye Başkanlarının spora gereken önemi vermediklerine dikkat çeken Sarışın, “Futbol sevdalısı bir insanım. Bu süreçte gerilediğimizi gördüm. Başkan olursam, İzmir kulüplerine yardımcı olacağım, İzmir kulüplerinin iddialı kadrolar kurup Süper Lig’e çıkması için çaba göstereceğim. Geçmişte Göztepe’de yaşadığımız başarıları bilenler biliyor. Göreve geldiğim taktirde Altınordu’ya, Karşıyaka’ya Altay’a, Göztepe’ye İzmirspor’a ve diğer amatör kulüplere destek olacağım. İzmir gibi bir kentimizde sporun bu halde olması üzüntü verici.” diyerek sözlerini noktaladı.
 
 

ahmet sarışın ahmet sarışın büyükşehir büyükşehir belediyesi adaylık izmir yerel seçim chp izmir aday adayları