Satılacağı iddia edilen İzmir Limanı'na ilk tepki CHP'li Polat'tan

TAKİP ET

ABD'nin önde gelen medya kuruluşlarından Bloomberg, İzmir Alsancak Limanı'nın Körfez ülkelerine satışı için müzakere yapıldığını duyurmasının ardından CHP'li Mahir Polat'tan ilk tepki geldi.

İZMİR GÜNDEMİ Bloomberg, haberinde “Türkiye, Ege sahilindeki İzmir’deki Alsancak Limanı’nın işletme haklarını satmak için Körfez Arap ülkeleriyle müzakere ediyor. Bu da ülkenin yeni ekonomik takımının yabancı yatırımcı bulmak için ilk büyük hamlesi olabilir” yorumunu yaptı.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Bakan yardımcılığı seviyesinde arkadaşlarımız görüşme yaptı” derken, potansiyel alıcı ya da telaffuz edilen satış rakamı ile ilgili bir açıklama ise yapmadı. Türkiye Varlık Fonu’na ait olan liman TCDD tarafından işletiliyordu.

 

CHP’li Polat, ‘Limanların satılmasına karşıyız’

 

Konuyla ilgili gazetemize konuşan CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “Daha önce den bir duyumlarımız vardı. Sonuç itibariyle Cumhurbaşkanı Yardımcısı soru önergesi verdik. Limanların peşkeş çekilmesine karşı duruyoruz. Milli sermaye dışında, milletimizin bilgisi olmadan limanlarımızın satılmasına karşıyız. Limanlar, günümüzde yeni sömürgecilik anlayışlarının ülkeleri zapt etme hedeflerinden birisidir.  Limanlarımız yerli ve milli olmalıdır. Limanların satılmasına karşıyız. İzmir halkını da limanlarına sahip çıkmaya davet ediyorum” dedi.

 

 

izmir limanı mahir polat izmir milli izmir liman