Savcı 'siyasi yasak' talep etmişti: İmamoğlu'ndan duruşma sonrası açıklama

TAKİP ET

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, savcının siyasi yasak talep ettiği davanın ardından açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, "Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz" dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçlamasıyla yargılandığı davanın ardından açıklama yaptı.

Twitter hesabından açıklamalarda bulunan İmamoğlu, mücadeleden asla vazgeçmeyeceğini bildirdi. İmamoğlu, “Bu bir adalet davasıdır ve biz bu mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Bu süreçte destek mesajı paylaşan siyasi partilerimizin liderlerine ve yöneticilerine, milletvekillerimize, belediye başkanlarımıza, sanatçılara, gazetecilere, aydınlara ve tüm yurttaşlarımıza teşekkürler” dedi.

SİYASİ YASAK TALEP EDİLDİ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme hakaret' suçlamasıyla yargılandığı dava bugün görüldü. 

Duruşmada ilk olarak FOX TV muhabiri Gülşah İnce 'tanık' olarak dinlendi. "İmamoğlu, 'Lafa bakarım laf mı diye, söyleyene bakarım adam mı diye' sözlerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) değil, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya yanıt olarak sarf etti" diyen İnce, gelişmeyi akşam haberlerinde de bu şekilde haberleştirdiklerini vurguladı. 

Hakim, söz konusu ifade üzerine "İmamoğlu'nun muhatabının Soylu olduğu açık" diye konuştu. Savcı ise buna rağmen İmamoğlu için 4 yıl 1 aya kadar hapis ve siyasi yasak talep etti. 

GERÇEK GÜNDEM

Ekrem İmamoğlu