Şehit Polis, İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı

TAKİP ET

Van'ın Gevaş ilçesinde Artos Dağı'na çarparak düşen uçakta şehit olan 7 emniyet mensubundan biri olan Komiser Yardımcısı Semih Güzelay, memleketi İzmir'de son yolculuğuna uğurlandı.

15 Temmuz'da gece saatlerinde Van'ın Gevaş ilçesinde Artos Dağı'na çarparak düşen keşif uçağında 7 emniyet mensubu şehit düşmüştü. Şehitler için Van Jandarma Filo Komutanlığı'nde uğurlama töreni düzenlemiş ve naaşları memleketlerine gönderilmişti. O şehitlerden biri olan 27 yaşındaki Komiser Yardımcısı Semih Güzelay'ın naaşı memleketi İzmir'e getirildi. Cenaze işlemlerinin ardından şehidin naaşı Gaziemir ilçesi 15 Temmuz Şehitler Camii'ne getirildi. Kur'an-ı Kerim tilaveti yapılan şehit için dualar edildi. Helallik alınmasının ardından öğle namazına müteakip cenaze namazı kılındı.

Eşi üniforma giydi, cenazede gözyaşı sel oldu
4 ay önce evlendiği öğrenilen Şehit Polis Semih Güzelay'ın komiser olan eşi Gözde Güzelay törende polis üniformasıyla yer aldı. Şehidin cenaze töreninde ailesi ve yakınları gözyaşları dökerken şehidin dedesi ayakta durmakta güçlük çekti. Cenaze töreninin ardından Şehit Polis Memuru Semih Güzelay'ın naaşı defnedilmek üzere İşıkkkent Şehitliği'ne götürüldü.

Törene şehit yakınlarının yanı sıra Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, CHP İzmir Milletvekilleri Murat Bakan, Atilla Sertel ve Kamil Okyay Sındır, AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, İyi Parti İzmir Milletvekili ve Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Ege Ordusu Komutanı Korgeneral Ali Sivri, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur, Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda katıldı.






şehit polis son yolculuğuna uğurlandı tunçsoyer izmirbüyükşehirbelediyesi