Semra Aksakal Kayacan Kıyı Ege Bölge Başkanı oldu

TAKİP ET

Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (Tarım Kon) Kıyı Ege Bölge Başkanlığına seçilen Semra Aksakal Kayacan ile yeni görevinde yapacakları çalışmalar hakkında konuştuk.

Semra Aksakal Kayacan, Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (Tarım Kon) Kıyı Ege Bölge Başkanlığına seçildi.

Başkan Aksakal Kayacan ile yeni görevini ve yapacağı çalışmaları konuştuk. Sözlerine Tarım Kon Genel Başkanı Hakan Yüksel ve Genel Başkan Yardımcısı Hanife Salman'ın davetinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek başlayan Kayacan, tarımın dünyanın geleceği için çok önemli olduğunu söyledi.

"TOPRAĞA KADIN ELİ DEĞERSE..."

Tarıma her zaman ilgisi olduğuna dikkat çeken Kayacan "Hakan Bey benden Kıyı Ege Bölge Başkanlığı yapmamı istedi. Her bilinçli yurttaş gibi gelecekte gıda kıtlığı olacağını görüyorum. Bu anlamda tarıma ilgim var. Ben de gelecek kuşaklara fayda sağlayacağımı düşünüp görevi kabul ettim" diye konuştu.
Nazım Hikmet'in "Yani, öylesine ciddiye alacaksın ki yaşamayı, yetmişinde bile, mesela, zeytin dikeceksin" dizelerine atıfta bulunan Başkan Kayacan, "Kendim, ülkem ve gelecek kuşaklar adına çalışmalar yapmak istiyorum. Bu hevesle yola çıktım" dedi.

Yapacakları çalışmalarla ilgili konuşan Kayacan, önceliği kadınlara vereceğini şu sözlerle açıkladı; "Toprak anadır, dişidir. Toprağa kadın eli değerse daha verimli olacağına inanıyorum. Tarıma sempati duyan şehrin dinamikleri ile çalışacağım. Özellikle kadın kooperatifleri ve kadın girişimcilerle görüşeceğim. Neptün Soyer bu kent için bir şanstır. Köy Kop'ta çok başarılı oldular. Toprağa kadın eli değmeli. Tunç Soyer de Başka Bir Tarım Mümkün ile çok güzel işler yapıyor."

"TARIMI CANLANDIRMAK İSTİYORUZ"

Ege Bölgesindeki yerel üreticilerle buluşacaklarını söyleyen Kayacan "Gönüllülerden kurulan bir ekiple yola çıktık. Ödemiş, Beydağ, Urla, Tire'de ve Ege Bölgesindeki diğer kooperatiflerle görüşüp yeni yapılar oluşturacağız. Herkesle görüşeceğiz. Biz Ege'nin topraklarına, insanına güveniyoruz. Biz Ege'de apartman dairesinde saksıda biber yetiştiren insanlarız. Tarımı seviyoruz, canlandırmak istiyoruz. Bu anlamda yola çıktık. Dünyanın farklı yerlerinden tohumlar getirerek, ülkemizin topraklarında yetiştireceğiz. Türkiye yakın bir tarihe kadar kendi kendine yeten bir ülkeydi. Şimdi ithal ediyoruz fakat hükümet artık tarıma destek olmaya başladı. Ülkemizin yerel ürünlerini yeniden canlandıracağız" diye konuştu.

YERLİ ÜRETİCİ DÜNYA PAZARIYLA BULUŞACAK

Üreticiyi dünya pazarı ile buluşturacaklarının altını çizen Kayacan sözlerini "Asıl amacımız üreticiyi dünya pazarı ile buluşturmak. Üreticilere 'siz üretin biz pazar buluruz' diyeceğiz. Üreticiler mahsulünü nasıl pazarlayacağını artık düşünmeyecek. Biz Tarım Kon olarak pazar buluruz. İlk amacımız bu. Tarlada mahsul kalmayacak. Dünya pazarında alan bulacağız" cümleleri ile sonlandırdı.

Semra Aksakal Kayacan Uluslararası Tarım ve Gıda Konfederasyonu (Tarım Kon) Kıyı Ege Bölge Başkanlığı