Sepil, "Göztepe'ye harcadığım parayla Göztepe mahallesini olduğu gibi alırdım"

TAKİP ET

Geçtiğimiz aylarda Göztepe Başkanlığı görevini bırakan Mehmet Sepil, kulübün devriyle ilgili görüşmelerin şu ana kadar olumsuz sonuçlandığını belirterek, artık futbolda kalmayı kesinlikle düşünmediğini, önümüzdeki günlerde konunun çözüme kavuşmasını beklediğini söyledi. Sepil, 'Göztepe'ye harcadığım parayla Göztepe mahallesini olduğu gibi alırdım. Ya da yan yana 10 fabrika alırdım, çok net. Benim verdiğim parayı anca Ali Koç vermiştir. Ama hiçbir zaman pişman olmadım' dedi

Geçtiğimiz aylarda Göztepe Kulübü Başkanlığı’ndan istifa eden Mehmet Sepil, kulübün satışı ile ilgili son gelişmeler, başkanlığı neden bıraktığı ve kulübün geleceği ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Göztepe Gürsel Aksel Stadı’nda gerçekleşen basın toplantısında basın mensuplarının karşısına geçen Sepil, tüm merak edilen konulara açıklık getirdi. Sepil, Göztepeliliğinin devam edeceğini, fakat artık futbolda kalmayı kesinlikle düşünmediğini söyledi.

 

“Anlaşma sağlayamadık”

 

Başkanlığı bırakma kararını almasının 1 yıl öncesine dayandığını söyleyen Sepil, Göztepe’yi birlikte yönetecek, Göztepe’yi yönetecek yeni bir kurgu peşinde olmam daha eskiye dayanıyor. Göztepe kulübünü başarılı yapmamız için bünyesinde yönetim değişikliği yapmamız, kulübün şeklini değiştirmemiz gerektiğini söyledim. Hep düşündüğüm şey niye Türkiye’ye yabancı bir yatırımcı getirmiyoruz oluyordu. Sebep belli. Şu an ki kurgu içinde sürekli zarar eden bir futbola kimsek gelmek istemiyordu. Ben şartları zorlamak istedim. Yatırım yapacak kimselere Göztepe’nin cazibelerini anlatabileceğimi biliyordum.  Gelenler gidenler oldu. Birçok değişik ülkeden, özellikle Avrupa ve Amerika’dan fonların birçoğu ile görüştüm. Ama bu görüşmelerden sonuç alamadık. Bunun en önemli sebebi Göztepe’nin şu an bir Süper Lig ekibi olmaması ve Süper Lig’in, Türk Futbolu’nun düşen değeri oldu” dedi.

 

 

“Bir ben, bir Ali Koç”

 

Takımda olumlu hava yaratmak için her şeyi denediklerini, son olarak istifa ederek takıma bir ateş yakmak istediklerini fakat başarılı olmadıklarını söyleyen Sepil, daha önce çıkan Göztepe-Abromoviç iddialarının ise tamamen yalan olduğunu ifade etti. Mart ayından sonra Türk gruplarla görüşmelerinin olduğunu ve kulübün devriyle ilgili biriyle anlaşması halinde bunu kendinin duyuracağını dile getiren Sepil, kulübün satışından kendisine gelecek parayla çok ilgilenmediğini belirterek, “Benim harcadığım paranın çok komik bir kısmını ben geri alabilirim. Göztepe için harcadığım paradan da pişman değilim, hiç pişman olmadım. Bir kulübe cebinden benim kadar para veren biri olsa olsa Ali Koç’tur, olamaz.  Harcadığım parayla, şu mahalleyi olduğu gibi satın alırdım. Ya da yan yana 10 tane fabrika alırdım, çok net. İzmir’de bir futbol takımının yaşaması için sıfır borçla da olsa, dışarıdan birilerinin mutlaka para vermesi kaynak ayırması gerekiyor. Yoksa hiçbir şey yapamazsınız. Ama futbol benim için bitmiştir” ifadelerini kullandı.

Göztepe'de gözler Mehmet Sepil'in üzerinde!

“Kısa sürede satış olacaktır”
Kulübün devriyle ilgili bitmiş bir süreç olmadığını fakat kısa süre içinde bitirilmesi gereken bir süreç olduğunu ifade ederek, “Önümüzdeki hafta son Adana Demir Spor maçı var. Cumartesi günü bizim ligimiz bitiyor. Sonra bu devir işlerini hızlı bir şekilde yapmamız gerekiyor. Var mı? Var. Parası olanlar da akıllı benim görüştüklerim içinde mutlaka birinci önceliğini Göztepe’ye ciddi şekilde yönetebileceğine inanmam lazım. Olmama ihtimalini düşünmek bile istemiyorum. Olacak, yapacağız. Kriterlerim çok yüksek. Gelecek hafta yönetim kurulunu toplantıya çağıracağım. Ben kötümser değilim. Ama futbolda kesinlikle kalmak niyetinde değilim, futbol benim için bitmiştir” şeklinde konuştu. 

Göztepe Mehmet Sepil