CHP'li Serter'den Kurum'a asbest yüklü gemi tepkisi

TAKİP ET

CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı'nda esnaf ile bir araya geldi. Esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getiren Serter, bakanlığa da tepki gösterdi. Serter, 'İzmir, öncelikle Turizm Bakanlığı'ndan Çeşme'den çok önce destek beklemektedir. Brezilya'dan Nae Sao Paula gemisi geliyor; adam onun peşine düşmüş. Ya sen Çevre, Şehircilik Bakanısın. Kentin göbeğinde Çernobil var, bir kere bakan oraya baktı mı? Brezilya'dan gelen gemiyle uğraşacağına, gel Gaziemir'in Çernobili ile uğraş"dedi.

AYLİN BAYRAM/ İZ GÜNDEMİ- CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Kemeraltı’nda esnaf ile bir araya geldi. Esnafla buluşmadan önce L’Agora Old Town Otel’de basın toplantısı gerçekleştiren Serter’e Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin’in eşlik etti.

Esnafın yaşadığı sıkıntıları dile getirerek, Türkiye ekonomisi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Havra sokağı alışveriş merkezi olaraktan İzmir’in bir numaralı yeri. Kemeraltı dünyanın en büyük alışveriş yerlerinden bir tanesi. 206 hektarlık 2 bin 500 yıllık bir çarşıya sahibiz. Muhteşem bir yer… Buradaki ekonomi sirkülasyonu, daha önceki yıllarda Türkiye’ye emsaldi… Ancak maalesef şimdi üç harfliler esnafı yok ediyorsa AVM’ler de Kemeraltı’nı yok etti. Kemeraltı’na Büyükşehir ve Konak Belediyemiz çok ciddi desteklerde bulunmakta. Ben de elimden gelen desteği vermeye çalışıyorum. Pandemi döneminde genel başkanımızla bir toplantı yaparak Kemeraltı’ndaki 17 esnafımızı onunla buluşturduk. Onlar dertlerini genel başkanımıza anlattı. Genel Başkanımız da ‘Esnaf Bakanlığını kuracağız’ sözünü ilk o toplantıda verdi. İnşallah kısa bir süre sonra iktidar olacak ve bakanlığımızı kuracağız” dedi.

“ESNAF KAN AĞLIYOR”

Ülkece zor günler geçirildiğini vurgulayan CHPli Serter, “Ekonomik olarak çok zor yıllar ve günler geçirmekteyiz. CHP Ekonomi Masası üyelerindenim. Hemen hemen 41 ile gittik, Ekobüs ile çeşitli noktalara uğruyor, esnafı ziyaret ediyoruz. En son Elazığ’da ciddi bir çalışma yaptık. Anadolu’da bir ışığın yandığını görmekteyiz ancak iktidar, çok uzak değil, çok da yakın değil. İyi bir çalışma yapıp halkımıza neler yapacağımızı anlatmalıyız. Genel başkanımızın Balıkesir mitingi de çok güzel geçti. Bu süreç böyle sürecek. Haftaya Erzurum’dayız. Her hafta Salı günü yaptığımız meclis toplantılarımıza meclis kapalı olduğu için her hafta ayrı bir şehirde gerçekleştireceğiz. İktidara gittiğimiz bu yolda Türkiye’nin sorunlarını tek tek ele alıyoruz. TÜİK’in verilerine göre resmi enflasyon yüzde 79 ama hepimiz aile geçindiriyor, Kemeraltı’nda alışveriş yapıyor, çocuklarımızın ihtiyaçlarını gideriyoruz. Bu rakam maalesef ki yüzde 79 değil, yüzde 89’a dayanan bir enflasyonla karşı karşıyayız. Paramız pul olmuş durumda. ‘Günaydın’ haberi gibi doların yükseldiğini her sabah öğreniyoruz. Bu herkesi etkileyen bir pozisyonda. Bugün yeni doğan bir bebek 25 bin lira kredi faiz borcu ile doğuyor. Böyle bir Türkiye’yi düşünmek bile istemiyoruz. Maalesef ki 20 yıllık AKP iktidarının getirdiği nokta bu, son çırpınışlarını yapıyorlar. Geçen sene asgari ücretle 325 dolar alıyorduk, sonra yılbaşında 4 bin 253 liraya asgari ücret çıktı. Alım gücü düştükçe maaşların artmasının hiçbir anlamı yok. Gevrek geçen sene iki liraydı şimdi beş lira. Havra Sokağı esnafını dolaştım, hepsi kan ağlıyor. En orta derecedeki bir tereyağının fiyatı 110 lira. Maalesef hakikaten zor günler geçiriyoruz” dedi. 

SERTER’DEN ERKEN SEÇİM MESAJI

Türkiye bir tarım ülkesi. Öncelikle tarıma, hayvancılığa, denize sahip çıkacağız. 8 bin 33 deniz sınırımız var ama bütün şehirlerimiz denize sırtına dönmüş durumda. İzmir’de oturup deniz görmemiş çok insan var… Deniz verimlilik demek, balık demek, spor demek, ekonomi, liman, ticaret demek. Her şey denizlerde bitiyor. Kaldı ki bu kadar uzun bir kıyı şeridine sahip olup denizlerden faydalanmamak olmaz. Ülkemizde denizcilik bakanlığı kalmadı, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağladılar. Seçimi aldığımızda ülkeye güven hasıl olacak. Şu anda bütün komşularımıza düşman gibiyiz, tek bir masaya oturamıyoruz. Geçen hafta oturdular ama masada sanki turşu satılıyor, inanılmaz kötü bir enerji verdiler. 24 saat mutluluk serüveni yaşandı ama sonra duyduk ki Rusya Odessa’ya bombaları bırakmış; bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Öyle bir duruma geldik ki Katar’dan, Birleşik Arap Emirlikleri’nden para almak için adeta topraklarımızı satıyoruz.  Şu anda gizli bir kapitülasyon yaşıyor Türkiye. 100’üncü yılında Cumhuriyeti bizler taçlandıracağız. 84 milyonla birlikte Atatürk Cumhuriyeti’ne yakışan bir parlamenter düzeni getirmek için çalışacağız. Sabah akşam çalışmak mecburiyetindeyiz. Sonuç almaya az kaldı. Bundan sonraki süreçte de bu mücadele seçime kadar devam edecekler. Erken seçime de baskın seçime de hazırız” dedi.

BAKANLIĞA ÇERNOBİL TEPKİSİ

Kültür ve Turizm Bakanlığı’na çağrıda bulunan Serter, “Maalesef Turizm Bakanı şu an kendini Çeşme’ye odaklanmış vaziyette. Meclis’te Kemeraltı ve Agora’yla ilgili düşüncelerini sordum. Hiçbir cevap alamadım. İzmir, öncelikle Turizm Bakanlığı’ndan Çeşme’den çok önce destek beklemektedir. Az kaldı, iktidara geldiğimizde bu işleri biz gerçekleştireceğiz. İzmir kadar güzel bir kent Türkiye’de, dünyada yok. Biz nasıl Paris’i, New York’u görüyorsak herkes bizi de öyle görüyor. Hükümet İzmir’e kör gözle bakıyor, ama bile değil kör bakıyor. Binali Yıldırım burada adayken 35 projesi vardı, bir tanesi gerçekleşti sadece Konak Tünelleri… Şehir hastanesi şehir efsanesi oldu; böyle bir ülke idare edilebilir mi? Tabii ki biz Cumhuriyetçiyiz, milliyetçiyiz. En iyi Cumhuriyetçi, en iyi milletçi CHP’lilerdir; Millet İttifakı’na gönül verenlerdir. Brezilya’dan Nae Sao Paula gemisi geliyor; adam onun peşine düşmüş. Ya sen Çevre, Şehircilik Bakanısın. Kentin göbeğinde Çernobil var, bir kere bakan oraya baktı mı? Brezilya’dan gelen gemiyle uğraşacağına, gel Gaziemir’in Çernobili ile uğraş. Burada insanlar ölüyor!” diye konuştu

“KEMERALTI’NIN MİLATI OLACAK”

Tarihi Kemeraltı Esnaf Derneği Başkanı Semih Girgin, “Kemeraltı hep vardı, var olmaya devam edecek. Biz kendimizi yenileyemedik, güncelleyemedik. Bu sorunların farkında olan yapımız, belediye ve kamumuz var. Biz aidiyet duygusunu ortaya çıkarmak zorundayız. 4 gün önce Kemeraltı’nda milat olacak bir projeye başladık. Bu değişimin, ayıplarımızı örtmenin başlangıcı. İstiyorsak değişiriz, Kemeraltı değişip değişmeyeceğine karar verecek. Kemeraltı için bu değişimin çok iyi olacağını, UNESCO sürecinin çok iyi gittiğini ve bu sürecin olumlu ilerlemesinden sonra bölgedeki havanın tamamen değişeceğine inanıyorum” dedi..