Sinan Oğan İzmir halkı ile bir araya geldi!

TAKİP ET

İzmir ziyareti esnasında ATA İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Süleyman Soylu'ya seslenerek," İkisini de uyarıyorum kimse seçime gölge düşürecek ve çatışma ortamını tetikleyecek bir davranış içinde bulunmasınlar. Biz darbeye değil seçime giriyoruz." dedi.

NUR DAYI/İZMİR GÜNDEMİ– 14 Mayıs günü gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı 28. Dönem milletvekilliği seçimlerine sayılı gün kaldı. Siyasi partiler seçim çalışmalarına hız kesmeden devam ederken, cumhurbaşkanı adayları da il il gezmeye devam ediyor.

ATA İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Sinan Oğan İzmir’e geldi. İzmir'e gelen Oğan, ilk olarak Kemalpaşa Sanayici iş adamları ile kahvaltıda bir araya geldi. Oradan Buca’ya geçerek Gediz Mahallesindeki esnafı ziyaret eden Oğan daha sonra Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile bir araya gelerek Kemeraltı esnafına ziyarette bulundu.

Tarihi çarşıda vatandaşlarla fotoğraf çekilen iki isim basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

BİZ DARBE DEĞİL SEÇİME GİRİYORUZ

Yoğun ilgi gördüğünü ifade eden Oğan,"Bugün İzmir’de, dün Manisa ve Aydın’da olduğu gibi büyük bir ilgiyle ve alakayla karşılaştık İzmir halkına ve gençliğine bu ilgi için teşekkür ediyoruz. Anket şirketlerini buraya davet ediyorum. Anket şirketleşti bizimle İzmir’de bir gün geçirsinler ve daha sonra anketlerini tekrar gözden geçirsinler. Biz, 14 Mayıs gün Türkiye’nin selametle seçime gitmesini istiyoruz. Ancak görüyoruz ki önceki gün Süleyman Soylu bu seçimi darbe girişi olarak nitelendirdi. Şimdi de Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu seçimlere gölge düşürecek açıklamalar yaptı. Buradan ikisini de uyarıyorum kimse seçime gölge düşürecek ve çatışma ortamını tetikleyecek bir davranış içinde bulunmasınlar. Biz darbeye değil seçime giriyoruz. Türkiye ilk kez seçime girmiyor. Bütün vatandaşlarımızın sandıklara sahip çıkmasını, seçimlere sakinlik ve huzurun korunası için azami dikkati göstermesini istirham ediyorum. Bu çerçevede bizi başlatmış olduğumuz cumhurbaşkanı adayları arasındaki görüşme trafiğine Sayın Erdoğan’ın cevapsız kalmasının ne kadar yanlış olduğunun da bir kez daha ortaya çıktığını görüyoruz. Buradan bir kez daha sesleniyorum. Biz cumhurbaşkanı adayları konuşabilmeliyiz. Cumhurbaşkanı adayları konuşabilirse Türkiye’deki deki siyasi tansiyon düşer. Korkarım ki Sayın Erdoğan ve Süleyman Soylu Türkiye’deki siyasi tansiyonu yükseltmek için ellerinden geleni yapıyorlar. Ancak biz bir o kadar sakin ve sükûnet içinde olacağız. Ama bu, oylarımıza sahip çıkmayacağımız anlamına gelmesin. " ifadelerini kullandı.

TÜRK MİLLETİNİN SİGORTASIYIZ

Ülkede yabancı istemediklerini belirten Oğan,"Bugün valilere talimat verildiğini ve alternatif bir YSK sisteminin AKP tarafından kurulmaya çalışıldığını öğrendik. Buradan uyarıyoruz Türk milletinin iradesinin üstüne ikinci bir irade kurmaya kimse çalışmasın. Yabancı seçmenlerin de Türk milletinin iradesinin üstünde davet edilerek hatta Suriye’ye gidenlere geri gelsin oy kullansın diye davetler yapıldığını duyuyoruz. Bunlar, Türk milletinin geleceği üzerinde tahakküm kurmaya çalışan fikirlerdir. Biz, ülkemizde yabancı istemiyoruz dediğimizde bugünleri gördüğümüz içindi. Yabancıdan kastımız turist değil, kaçaktır. Ülkemizi sömürmeye gelen ve düzenli bir asker gibi sınırlarımızdan kaçak girenlerdir. O sebeple hem Sayın Özdağ hem de ben bu ülkenin taşıyıcı kolanlarıyız ve Türk milletinin sigortasıyız. Türk milletini de bu sigortaya sahip çıkmaya davet ediyorum." İfadelerini kullandı.

ATA İTTİFAKI BÜYÜK BİR DİP DALGAYLA YÜKSELİŞE HALİNDE

Ata İttifakı’nın yükselişte olduğunu belirten Özdağ, "Çalışmalarımızı ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'la birlikte İzmir'de devam ettiriyoruz. Bütün medya ambargolarına, bütün kuşatmalara rağmen Cumhurbaşkanı adayımız Sinan Oğan ve Zafer Partisi, ATA İttifakı büyük bir dip dalgayla yükselişe halinde. Türkiye'nin HÜDA Par'la, HDP arasına sıkışmasına izin vermiyoruz. Türkiye'nin Atatürk'ün yaşama geçirmiş olduğu 1924 Anayasa'ndan ayrılmasına izin vermiyoruz. Sığınmacıların Türkiye'de kalmasına izin vermiyoruz. Türk halkı da bundan dolayı ATA İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan'ı ve Zafer Partisi'ni kucakladı. Şimdi iktidara doğru götürüyor" ifadelerini kullandı.

ALMANYA'DA ALTIN FİYATI TÜRKİYE'DEN DAHA UCUZ

Kuyumcu ziyareti sohbeti sırasında altın fiyatlarını Almanya ile kıyaslayan Oğan,"Almanya'da altın fiyatı Türkiye'den daha ucuz diye duydum. Üç bin Euro civarında, Birisi bir vatandaştaydı bana birkaç tane borsa şeyi gösterdi. 'Bu nasıl olur' dedi, online borsalardan.  Gösterdi bana ben de baktım o çok enteresandı. Bayağı fark ediyordu yani" dedi.

İLAÇ BULANAMIYOR

Eczane ziyaretinde konuşan Oğan,"İnşallah 15 Mayıs sabahı hep beraber daha iyi olacağız. Bütün çalışmamız, çabamız, birlik, beraberlik içinde 15 Mayıs'ın 14 Mayıs'tan daha güzel olması.Eczacıların da çok sorunları var. İlaç bulanamıyor. Neler söylersiniz? Şimdi şu anda durumu belli. hükümetin dövize pardon ilaca belli bir döviz miktarı var. Zaten döviz yükseltildiği gibi. Üç buçuk lira falandı yediye yükseldi. Piyasada da yirmi lira. Yani dışarıya ihraç etmek onlar için daha karlı oluyor. Bizim ürettiklerimizi bu Bulgaristan'dan falan gelip böyle çuvallarla aldıklarını duyuyoruz.  Birçok ilaç da Türkiye'de bulunmuyor. Çocuk ilaçları, şurup ilaçları yok. En büyük masraf şişe olduğu için. " dedi

Oğan'ın,"Suriyelilere ilaçlar bedava mı? Sorusuna Eczane tarafından 'Evet' yanıtı geldi.

sinan oğan seçim izmir