Sivri Biberin kilosu 100 TL!

TAKİP ET

Geçtiğimiz günlerde soğanın kilogram fiyatının 30 TL'yi bulmasıyla tane olarak soğan satışlarının başlaması sosyal medyanın gündeminde yer alırken bugün şok bir zam daha geldi. Bu kez sessiz bir yükselişle şok eden Sivri biberin kilosu gündemde...

Geçtiğimiz gün soğan fiyatının kilogramının 30 TL oluşu ile birlikte raflarda tane soğanın 10 TL'ye yükselmesinin şokunu yaşayan vatandaş sessiz bir zam şampiyonu olan sivri biber fiyatına ise adeta şok oldu.

TÜİK'in enflasyonda gerileme yaşandığını duyurmasına rağmen gıda fiyatları artmaya devam ederken, soğan fiyatları pazar tezgahlarında 30 liraya kadar yükseldi. TZOB verilerine göre markette fiyatı en fazla artan ürünlerden ikincisi olan soğana Mart ayında gelen zam yüzde 17,2 olarak açıklandı.

BİBERİN KİLOSU 100 TL

Fiyat artışlarında soğandaki artışı takip eden diğer ürün ise yüzde 13’lük artışla sivri biber oldu. Ancak pazar ve market tezgahlarının gizli zam şampiyonu biberin etiket fiyatını gören vatandaşlar ikinci bir şaşkınlık daha yaşadı. Kilosu 100 TL’ye satılan tatlı kıl biberin fiyatını görenler gözlerine inanamadı.

 

ENFLASYONDA GERİLEME MESAJI

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati; küresel enflasyonun mart ayında gerilediğine dikkat çekerek, önümüzdeki günlerde de enflasyonun kademe kademe gerileyeceğini söylemişti.

sivri biber