Siyasilerden 1 Eylül Mesajları

TAKİP ET

1 Eylül Dünya Barış Günü'nde İzmirli siyasiler de mesajlar yayınladı.


CHP Genel Başkanı ve İzmir Milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu, “Dağlar, insanlar ve hatta ölüm bile yorulduysa, şimdi en güzel şiir, barıştır.” demişti Yaşar Kemal. Muhaliflerin zindanlarda tutulduğu, çocuğunu arayan anaların şiddet gördüğü bu ülkede; umudu korumalıyız, barış türküleri söylemeye devam etmeliyiz. Dünya Barış Günü kutlu olsun” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat, “16 yıllık AK Parti iktidarında Mustafa Kemal Atatürk’ün ortaya koyduğu “Yurtta barış, dünyada barış” ilkesinin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha anladık. İktidar bu ilkeden o kadar uzak ki barış isteyen akademisyenlere dahi tahammülü yok” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, “Ülkemizin kuruluş felsefesi olan Atatürk'ün ‘Yurtta sulh Cihanda sulh’ ilkesini daha fazla anladığımız bugünlerde;  yapıcı, uzlaştırıcı, arabulucu politikalar üretilmesi, üretilmesine katkıda bulunulması bu konuda kamuoyu oluşturulması konusunda hepimize görev düşmektedir. Unutmayalım ki, bütün büyük işler, küçük başlangıçlarla olur. Biz artık, evde, sokakta, yurtta ve dünyada gerçek bir barış istiyoruz. Barışın, kardeşliğin, özgürlüğün, adaletin olduğu bir dünya düşlüyoruz. Bir kişinin, insan hayatına karışmadığı, kişinin hak ve özgürlüklerinin bir lütuf olarak görülmeyip, insan doğasının bir parçası olduğunun kabul edildiği günlere ulaşıncaya kadar mücadeleden vazgeçmeyeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerle, Dünya Barış Günü’nde tüm dünyaya barış dolu bir gelecek diliyorum’ dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, “Barışa hasret kalınan dünyaya barış ve dostluk için haykırıyorum. Din, dil, ırk ve mezhep gözetmeksizin yeryüzünün tüm çocukları için barışı seçin. 1 Eylül’ü sevgiyle ve dostlukla kutluyorum” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Kani Beko, “Barış, bir insanlık idealidir. Geçmişten günümüze yaşanılanları değil, insanca olanı, insana yakışanı; yani eşitliği, özgürlüğü, hakkı ve saygınlığı dile getirir” dedi.
 
CHP İzmir Milletvekili Sevda Erdan Kılıç, “İçinde bulunduğumuz coğrafya başta olmak üzere bütün savaşların bitmesi ve çekilen acıların dinmesi için Mustafa Kemal Atatürk'ün "Yurtta Sulh,Cihanda Sulh" ilkesini hatırlatıyor, çatışmaların ve göçlerin olmadığı, barış dolu bir dünya diliyorum” dedi.
 
HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, “Tecrit, şiddet, savaş politikalarından beslenenler kaybedecek. Halkların demokrasi ve barış mücadelesi kazanacak” dedi.
 
HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, ‘İnsanlığa ve doğaya karşı en yıkıcı savaşların yürütüldüğü günlerde faşizmi yenen sovyetler ruhuyla mücadele tek çıkışımızdır’ dedi.
 

1 eylül 1 eylül dünya barışı chp İzmir chp mahir polat sevda erdan kılıç tacettin bayır kani beko kemal kılıçdaroğlu bedri serter serpil kemalbay murat çepni hdp hdp izmir