Kınık'taki patlamada 3 işçinin durumu ağır!

TAKİP ET

Yerel kaynaklar, İzmir'in Kınık İlçesi'ndeki Polyak Eynez Madenciliğe ait madende şiddetli bir metan gazı patlaması olduğunu açıkladı.

Ayrıca birçok ambulansın bölgeye sevk edildiğini bildirilirken; ilk iddialara göre 5 kişinin yaralandığı iddia ediliyor.

Patlamanın ardından göçük oluştuğu, göçükte kalan madencileri kurtarmak için bir işçinin grubunun göçüğe girdiği gelen bilgiler arasında.

İlk gelen bilgilerde, madende arama kurtarma çalışması yapıldığı ve bölgeye çok sayıda ambulans gönderildiği kaydedildi.

DHA'da yer alan habere göre, İzmir’in Kınık ilçesinde bir maden ocağında göçük meydana geldi. İlk belirlemelere göre, göçük altında çok sayıda içinin kaldığı öğrenildi. İhbar üzerine olay yerine arama kurtarma, itfaiye, sağlık, polis ve jandarma ekibi sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, ilçedeki bir kömür ocağında meydana gelen göçüğün ardından olay yerine sağlık, itfaiye ve AFAD ekipleri sevk edildi. Yapılan incelemede göçük nedeniyle dumandan etkilenen 7 işçi, ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı.Yaralılardan 2'sinin Manisa'nın Soma ilçesinde tedavi altına alındığı öğrenildi.

Doğruer: '20'ye yakın yaralı'

BKınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, olay yerine doğru hareket halinde olduğunu belirterek, “Biraz sonra alanda olacağım. Olay yerine çok sayıda ambulans hareket etti. Çok şükür ölüm haberi almadık. 20’ye yakın yaralı olduğuna ilişkin bir bilgi geldi” açıklamasında bulundu. 
 

HALUK LEVENT: 15 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Ahbap Derneği Kurucusu ve sanatçı Haluk Levent, sosyal medya hesabından 15 işçinin yaşamını yitirdiğini 60 işçinin de yaralandığını yazdı. Levent, bilgilerini Ahbap Derneği üyelerine dayandırdı.

İZMİR VALİSİ KÖŞGER'DEN AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, madendeki patlama nedeniyle can kaybının yaşanmadığını açıkladı. Vali Köşger, sosyal medyadan şunları kaydetti:

“İlimiz Kınık ilçesinde bir kömür madeni işletmesinde kısmi bir göçük olduğu ilk belirlemelere göre can kaybı ve ağır yaralı kimse olmadığı 8 hafif yaralının 112 ekiplerince Kınık ve Bergama Devlet Hastanelerine sevk edildiği hususu, Kamuoyunun bilgisine sunulur.”

SENDİKADAN AÇIKLAMA 

Bağımsız Maden İş Sendikası Temsilcisi Başaran Aksu: “Şu anda ne söylesek afaki olur. Kaç kişinin göçük altında olduğu, kaç yaralı olduğu, ölen olup olmadığı hakkında maden şirketi açıklama yapmıyor, bilgi vermiyor”

KAYMAKAMLIK'TAN 35 YARALI AÇIKLAMASI

Kınık Kaymakamlığı: “İlçemiz Polyak Eynez Madeninde meydana gelen maden kazasında şu ana kadar 35 yaralımız bulunmaktadır. Maden sahasında kurtarılmayı bekleyen vatandaşımız.”

CHP HEYETİ BÖLGEYE HAREKET EDİYOR

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel, sosyal medya hesabı üzerinden CHP heyetinin bölgeye hareket ettiğini bildirdi. Adıgüzel, "İzmir Kınık'ta madende göçük.. Henüz doğrulanmayan ölü ve yaralı bilgisi geliyor. Grup başkan vekilimiz Özgür Özel ve milletvekillerimiz bölgeye haraket etti. Dilerim kötü haberler almayız emekçi kardeşlerimizden.." ifadelerine yer verdi.

VALİ KÖŞGER'DEN 2. AÇIKLAMA

İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Kınık'taki kısmi maden göçüğünde madenin tümüyle tahliye edildiğini belirterek, "Göçük altında kalan vatandaşımız yok. Vefat eden veya ağır yaralı vatandaşımız yok. Bir kısmı ayaktan tedavi olmak üzere Kınık ve Soma Devlet Hastanelerinde 22 vatandaşımız hafif yaralıdır." ifadelerini kullandı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer;

Kınık ilçemizde yaşanan maden göçüğü sonucunda yaralanan işçi kardeşlerimize acil şifalar diliyorum. İlk belirlemelere göre ağır yaralı ya da can kaybı haberi gelmedi. Ekiplerimiz olay bölgesinde. Hepimize geçmiş olsun.

Sosyal Haklar Derneği: 3 işçinin durumu ağır

13 Mayıs 2014'te Soma'da meydana gelen ve 301 maden işçisinin hayatına mal olan maden faciasından bu yana Manisa'nın Soma ilçesinde aktif olarak Sosyal Haklar Derneği yetkilileri de patlamanın meydana geldiği maden sahası ve çevredeki hastanelerden aldıkları bilgileri Gerçek Gündem'le paylaştı. 

Sosyal Haklar Derneği Soma Temsilciliği'nin aktardığı bilgilere göre,  20 işçinin yaralı, üç işçinin ise durumu ağır.

Sağlık Bakanı Koca: İzmir Kınık’taki bir maden ocağında, patlama sonrası meydana gelen göçükte 9 kişi yaralanmış, yaralılar 8 Acil Ambulansla hastanelere nakledilmiştir. İlk tespitlere göre yaralanmalar hafif düzeydedir


İlk Görüntüler



GÜNCELLENİYOR!

kınık kınık maden kınık maden patlaması eynez madencilik