Son ankette AKP zirveyi kaybetti

TAKİP ET

Piar Araştırma'nın son seçim anketinde "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna katılımcıların yüzde 29,6'sı "CHP" yanıtını verdi. AKP ise yüzde 27,8'le ikinci sırada.

 Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerine bir yıl gibi az bir süre kalan Türkiye'de, ekonomi başta olmak üzere neredeyse her alanda yaşanan sorunlar 'sandık' gündemini sıcak tutuyor.

İktidar partisi ve ortağının seçmen desteğini önemli ölçüde kaybettiği son olarak Piar Araştırma tarafından yapılan ankette ortaya koyuldu.

Söz konusu ankette CHP birinci, AKP ikinci sırada yer aldı.  

Katılımcıların "Bu pazar genel seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" şeklindeki soruya yanıtları şöyle oldu:

CHP: Yüzde 29,6

AKP: Yüzde 27,8

HDP: Yüzde 11,2

İYİ Parti: Yüzde 11

MHP: Yüzde 7,3

'AK PARTİ İÇİN PSİKOLOJİK EŞİK DEDİĞİMİZ YÜZDE 30 KIRILMIŞ GÖRÜNMEKTE'

Piar Araştırma Genel Müdürü Berna Can, bu tabloyu "Anketin elbette başka ayrıntıları mevcut ancak AK Parti için psikolojik eşik dediğimiz yüzde 30 kırılmış görünmekte" sözleriyle yorumladı  .

2018 SEÇİMLERİYLE KIYASLANDIĞINDA DURUM NE?

2018'deki seçim sonuçlarıyla kıyaslandığında AKP ve MHP'nin oylarında büyük bir erime yaşandığı görülüyor. CHP ve İYİ Parti ivmeyi yukarı taşırken, HDP'nin seçmen desteğini önemli ölçüde koruduğu anlaşılıyor.

Son genel seçimde sonuçlar şu şekildeydi:

YÖNEYLEM ARAŞTIRMASI DA 'AKP ARTIK BİRİNCİ PARTİ DEĞİL' DİYORDU

Benzer bir sonuç, Yöneylem Araştırma'nın dün yayınladığı anketinde de ortaya konmuştu. 

Kararsızlar dağıtılmadan önceki oy oranlarına bakıldığında AKP'nin yüzde 22,5 oy oranıyla ikinci parti olarak yer aldığı görüldü. Yüzde 23 oyla CHP birinci parti oldu. İYİ Parti yüzde 13,3 ile üçüncü parti olurken HDP yüzde 8,7 ile takip etti.

MHP'nin ise yüzde 6,8 oy oranı aldığı görülüyor. 

GERÇEK GÜNDEM

anket chp hdp mhp ak parti iyi parti