Son Dakika…AKP'li Başkan Sürekli istifa etti!

TAKİP ET

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, milletvekilliği adaylığı için bugün İzmir AK Parti İl binasında istifasını açıkladı. Başkan Sürekli" Allah herkese böyle bir veda nasip etsin." dedi

Nur DAYI/İZMİR GÜNDEMİ-   Türkiye 14 Şubat Cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönem milletvekilliğine odaklandı. AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli kendi partisinin il binasında basın açıklaması düzenledi. Başkan Sürekli Milletvekili adaylığı için istifasını açıkladı.

BİRİZ VE BERABERİZ.

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli vefa ziyaretlerinden söz etti Bakan Sürekli," 16 Nisan 2019 tarihinde atanmış bulunduğun İl Başkanlığı görevimi 4 yıldır sürdürdüm. Bu süreç uzun bir süreç. Bu süreçte önemli olayları beraber yaşadık. Yerel seçimin değerlendirmeleri vardı ve İstanbul seçimleri gündemde vardı. Bu çalışmalara katkı koydum. İzmir de kolları sıvayarak çalışmalara başladım. İlk amacımız teşkilatımızın dinamiklerini harekete geçirmekti. 2021 den bu yana ak parti teşkilatında görev alan sayı oldukça fazlaydı. Kim görev aldıysa herkese ulaşmaya çalıştık yaklaşık 500 kişi görev almış hepsine ulaştık. Bir kısmıyla toplantı düzenledik 3 bin 208 mahalle başkanlarımıza ulaştık sonuçta bu vefa ziyaretlerinin tamamlama fırsatını bulduk. Biriz ve beraberiz." dedi.

YERİNDE VE ETKİN MUHALEFET

Bakan Sürekli 4 yılda yaptığı çalışmalara vurgu yaptı. Bakan Sürekli," Bu dönemde farklı çalışmalar yapalım dedik, inşallah başarılı olmuşuzdur. Teşkilat çalışmalarında 'karınca' modelinin tekrar hayata geçirdik. Bu modeli aylarca haftalarca son deprem sürecine kadar kesintisiz uyguladık. Karınca modelinin yanına 'eş zamanlı çalışma' modelini getirdik. 15 günde bir karınca modeli ,15 günde bir eş zamanlı modeli gerçekleştirdik. Sürdürülebilir bir teşkilat modelinin amaçladık ve gerçekleştirdik. Üye kampanyaları yaptık.Tüm teşkilatımız son 4 yılda 230 bin 640 üye kaydı gerçekleştirdik . Bu üye çalışmalarını yaparken farklı metotlar gerçekleştirdik. Online üyelik metodunu gerçekleştirdik. Gönül seferberliğini de ev ziyaretleri, esnaf ziyaretleri ,STK ziyaretleri, şehit ve gazi yakınları, engelli vatandaşları ziyaretleri yaptık. Günlerce bu ziyaretler sürdü.

Aynı zamanda teşlikat çalışmaların yaparken yerel muhalefet görevini de yapmaya çalıştık yerinde ve etkin muhalefet sloganımız. Yerinde mahalinde anlamında basın açıklamaları yaptık. 16 tane basın açıklaması yaptık.  Bu çalışmalarda başarılı olduğumuzu görüyoruz. Yerindenin ikinci anlamı, gerçekçi, toplumun sorunlarını siyaset üstü yaklaşımlar içeren muhalefet tarzını benimsedik. İzmirlilerin sorunlarını farkındalık oluşturduğumuzu gözlemliyoruz." dedi.

GÖREVİMDEN İSTİFA ETTİM

Başkan Sürekli istifasını açıklarken,"4 yıl uzundu pandemi gördük depremi gördük asrın felaketini yaşadık. Asrın felaketinde yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allahtan rahmet yakınlara sabır diliyorum. Bu arada seçim takvimi işledi. 14 Mayıs 2023 belirlendi.  Seçime yönelik faaliyetlerimizi yoğunlaştırdık. AKP İzmir teşkilatları seçime hazırdır. Seçime yönelik teknik çalışmalar 6 aydır yapılmakta. Sayın Cumhurbaşkanımızın onurları ile bu dönemde aday adaylığım konusunda genel merkezin kabulü ortaya çıktı. Bende toplantıya girmeden önce onurla sürdürdüğüm görevimden istifa ettim. Aday adaylığı görevime başvuruda bulundum.   14 Mayıs 2023 seçimleri vatana millete hayırlı olsun. Cumhurbaşkanımızı bir kez daha seçeceğiz. Sayın Cumhurbaşkanımızı birinci yapmaktır temel amacımız. Bu süreç içerisinde desteğini esirgemeyen Cumhurbaşkanımıza, İzmir özelinde, İzmir Milletvekilimiz Binali Yıldırım'a genel başkan yardımcımız Hamza Dağ değerli İzmir milletvekillerimize teker teker teşekkür ederim. 4 yılı bir kelime ile özetleyin derseniz uyum derim.  Tabi ki teşkilatımıza da teşekkür ederim. Görevim ne olursa olsun İzmirlilerin desteğini yanımda hissettim. Allah herkese böyle bir veda nasip etsin. Hepsine sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. " sözleri ile veda etti.

kerem ali sürekli akparti