Son dakika... Aksoy için hakim kararını verdi!

TAKİP ET

Başsavcının tutuklama istemiyle sevk ettiği Aksoy, Sulh Ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

Aylin BAYRAM/İZMİR GÜNDEMİ- "Zimmet" ve "irtikap" suçlamalarıyla gözaltına alınan ve savcılığa sevk edilen Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da aralarında bulunduğu 18 kişi, tutuklanma talebiyle mahkemeye gönderildi. Bugün görülen davada aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy'un da bulunduğu 10 kişi tutuklandı, 8 kişi serbest bırakıldı.   Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı'nın başlattığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan, aralarında Menemen Belediye Başkanı Serdar Aksoy ve yardımcılarının da bulunduğu 23 şüphelinin savcılıktaki işlemleri tamamlandı. "Zimmet" ve "irtikap" suçlarından gözaltına alınan şüphelilerden 3'ü savcılık sorgusunun ardından serbest bırakılırken, 2 şüpheli de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
  Aralarında Menemen Belediye Başkanı Serday Aksoy'un da olduğu 18 kişi ise Menemen Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından tutuklanma talebiyle Menemen Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi. Ardından Başsavcı'nın tutuklama istemiyle sevk ettiği Aksoy, Sulh Ceza hakimliği tarafından tutuklandı.

İddialara göre, zimmeti kapatmak için sonradan bulunup, ödeme yapan taşeron şirket yetkilisi, sahibi ve mali müşaviri, Sare Geri Dönüşüm LTD. ŞTİ serbest bırakıldı. Adli kontrol şartıyla serbest bırakılan isimler arasında ise, Aliağa'dan bir hurdacı ve taşeron işi yapan M.Ç isimli sanık yer aldı.

menemen belediye başkanı serdar aksoy hakim tutuklu yargı savcılık