Son dakika…Erdoğan'dan KYK açıklaması

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Cumhurbaşkanlığı Sarayı'ndaki toplantı saat 14.30'da başladı.

Yaklaşık 2.5 saat süren toplantının ardından İsveç ve Finlandiya'nın NATO üyeliğine ilişkin konuşan Erdoğan, "27 Haziran'da ülkemizi temsil etmek üzere NATO Toplantısı'na katıldık. NATO'nun genişleme politikasının ülkemizin hassasiyetleri noktasında olması konusunu gayet açık bir şekilde dile getirdik. İsveç ve Finlandiya'nın şartlarımızı yerine getirecek adımı atmamaları halinde, süreci donduracağımızı hatırlatmak isterim" dedi.

"ÜLKEMİZİ DÜNYANIN EN BÜYÜK 10 EKONOMİSİ ARASINA ÇIKARACAĞIZ"

Erdoğan, "Yarın İran'daki toplantı nedeniyle birazdan İran'a gideceğiz. Perşembe günü ise MGK'yı yapacağız. Aşk ile çalışan yorulmazmış diyerek çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizi dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasına çıkaracak projelerimizi inşa etmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

ENFLASYONLA MÜCADELE

Erdoğan, "Dünyanın gelişmiş diye tabir edilen ülkelerinin bile göğüslemekte zorlandığı krizleri, biz başarıyla yönetiyoruz. Yıl sonunda gelişmelere göre sabit gelirlilerin durumunu yeniden gözden geçireceğiz" dedi.

KYK BORÇ FAİZLERİ

KYK borç faizlerine ilişkin konuşan Erdoğan, "Toplamda 26 milyar TL'lik bir yükü gençlerimizin üzerinden alıyoruz. 3 milyon 157 bin gencimizin öğrenim kredisi sorununu kökten çözüyoruz. KYK geri ödemelerinde faiz ve enflasyon farkı olmayacak. Alınan kredi ana para üzerinden ödenecek. Bu uygulamadan hala kredi geri ödemesi yapan bütün gençlerimiz faydalanacak" ifadelerine yer verdi.

tayyip erdoğan kyk borçları kabine