Sosyal yardım ödemeleriyle ilgili önemli açıklama

TAKİP ET

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal yardım ödemeleri ile alakalı yılın ikinci yarısında uygulanacak zam oranları ile ilgili konuştu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklama ile birlikte yeni evde bakım maaşı tutarı belli oldu. Bu bağlamda Ocak zammı ile birlikte evde bakım aylığı 4 bin 337 lira olurken, Temmuz ayında memur maaş katsayısında yaşanan değişiklik ile birlikte, yeni evde bakım maaşı ödemesi yüzde 17,55’lik bir zamla 5 bin 98 TL olarak güncellendi.

EVDA BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU ŞARTLARI NELER?

Evde bakım maaşı için başvuru yapmak isteyenler, evde bakım başvurusu kapsamında yer alan şartları taşıması ile birlikte bu haktan yararlanabilecek. 

Bu kapsamda bakıma ihtiyacı olan kişinin yaşadığı hanede akrabası tarafından 24 saat bakımının yapılması koşulu başta olmak üzere, hanede bakımı üstlenecek yakının olmaması takdirde yakında ikamet eden yakını tarafından en az 8 saat bakımının yapılması ve heyetin uygun görmesi ile birlikte evde bakım maaşından yararlanılabilir.

Bu kapsamda bakımı yapılacak kişi için bakıma muhtaç olduğuna dair heyet raporu alınarak kuruma başvuru yapılması gerekmektedir. Başvuru sonrasında yetkili merciler tarafından gerekli incelemeler yapılır, uygun görülmesi ile birlikte söz konusu ödeme tutarı en geç 2 ay içerisinde hak sahibinin hesabına aktarılır.

Bakıma muhtaç olan kişiye, bakan kişinin değişmesi durumunda ise dilekçe ile birlikte bu durumun bildirmesi gerekmektedir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş sosyal yardım ödemeleri sosyal yardım ödemeleri