Soyer açıkladı: O konutlar depremzede vatandaşlara satılacak!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim depremi sonrası Uzundere'de bulunan belediyeye ait binaların evlerde oturan vatandaşlara satılması için harekete geçtiklerini söyledi. Soyer, 'Biz bu evlerin uzun vadeli uzun taksitle içeride oturan vatandaşlar istersen onlara satmak istiyoruz" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, 30 Ekim günü yaşanan ve 119 kişinin ölümüne ve 1053 kişinin ise yaralanmasına neden olan deprem sonrası belediyeye ait Uzundere’deki konutların ihtiyaç sahibi vatandaşlara açıldığı belirtti.
Katıldığı bir canlı yayında açıklama yapan Soyer, deprem sürecinde yaşananlarla ilgili olarak yaptığı açıklamada “İki sene belki de İzmir'in 100 yıl boyunca yaşanacak tüm felaketler yaşandı. Belki bu benim 10 yılda edineceğim tecrübeyi 2 yılda edinmeme neden oldu. Bunun faydası aslında kenti görüyoruz. Birçok acı yaşandı, 118 vatandaşımızı kaybettik ancak çok büyük dersler çıkarttık. Bir dahaki sefere ne yapabiliriz, bu felaketteki sayıları nasıl ortadan kaldırabiliriz diye çalışmalar yaptık. Biz iklim krizi nedeniyle aslında birçok daire kurmuştuk. Bu felaketlerin bu kadar hızlı toparlanmasında bu öngörünün çok büyük bir önemini gördük, çok hızlı toparlandı İzmir. Özellikle depremden sonra… 30'ncu gün sonunda tüm çadırları kaldırıldı. Yani 30 Kasım'da tek bir çadır yoktu” dedi.

HİLTON’DA 1 AİLE KALDI, UZUNDERE İÇİN VATANDAŞLARA JEST
Depremin hemen ardından ihtiyaç sahibi vatandaşların ortak olunan Hilton Oteli’ne ve Uzundere’de belediyeye ait konutlara yerleştirildiğini hatırlattı. Uzundere’deki konutları uzun taksitlerle, orada yaşayan vatandaşlara satmak istediklerini söyleyen Soyer, “ Şu anda Uzundere'deki konutlarımız depremzede vatandaşlar ile dolu. Hilton Oteli de boşaldı sanırım 1 aile kaldı. İçeriyi alırken vatandaşlarımıza dedik ki, biz buradaki evlerin ihtiyaçlarını kısa sürede tamamladık. Mobilyalar tamamlandı.  Bu 30 Kasım'dan itibaren oraya yerleştirdiğimiz vatandaşların bütün eşyaları sağlandı, elektrik ve suyunun tamamını Büyükşehir karşılıyor. Biz vatandaşlara çıkacağınız zaman bunları götürebilirsiniz dedik. Biz bu evlerin uzun vadeli uzun taksitle içeride oturan vatandaşlar istersen onlara satmak istiyoruz. Eğer memnun kalıp evi gibi hissettiyse, içinde eşyası da mevcut, eğer ev sahibi olmak isterse bunları onlara satmak istiyoruz. 224 aile var bunlar burada öncelikli olacak” dedi.

 

izmirbüyükşehir belediyesi tunç soyer depremzede uzundere konutları