Soyer Bayındır'dan seslendi: 'Köylü milletin efendisidir' dedirtene kadar devam edeceğiz!

TAKİP ET

Bayındır'da kurulacak olan Süt İşleme Fabrikası ve Ödemiş'te Faaliyet gösterecek Et İşleme tesisinin tanıtımını gerçekleştiren Tunç Soyer, 'İzmir Büyükşehir Belediyesi, 'Köylü milletin efendisidir' dedirtene kadar çalışmaya devam edecek' açıklamasına imza attı.

Aylin BAYRAM-İZMİR GÜNDEMİ-İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden BAYSAN’ın 65 milyon liralık yatırımıyla kuracağı Süt İşleme Fabrikası ve Ödemiş’te faaliyet gösterecek et işleme tesisinin tanıtım toplantısı Bayındır’da gerçekleşti.

Küçükbaş sütü alımı
Büyükbaş sütü alımına bir yenisinin daha ekleneceğinin müjdesini veren Başkan Soyer, “2021 ve 2022 döneminde inek sütü alımına küçükbaş sütü alımını da ekliyoruz. Baysan şirketimiz aracılığıyla bu tesiste kullanılmak üzere ilk yılda 7 milyon 500 bin litre koyun sütü, 5 milyon litre keçi sütü ve 2 milyon litre manda sütü üreticilerimizden satın alacağız. Süt işleme fabrikamız, günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. 2021 yılı içinde et entegre tesisimiz için 50 bin adet kuzu ve 4 bin adet karasığırı, üreticilerimizden satın alıyoruz. Ödemiş’teki et işleme tesisimiz, Nisan ayından itibaren tam kapasiteyle çalışmaya başlıyor” dedi.Bayındır’da kurulacak olan Süt İşleme Tesisinin tanıtımını yapan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “Bugün Bayındır halkının dört gözle beklediği bir yatırımı gerçekleştiriyoruz. Bayındır’da dev bir süt işleme fabrikası kuruyoruz. Yaklaşık 65 milyon liraya mal olacak süt işleme fabrikamızın inşaat zemin alanı yedi bin metrekare. Bu tesisin temelini 21 Mayıs’ta atıyoruz. Ocak 2022’de tam kapasiteyle çalışmaya başlayacak. Fabrikamızda 100 kişiye iş istihdamı sağlayacak. İnek sütündeki alımlarımızı Belediye şirketimiz Baysan sayesinde 16 milyon litreden 22 milyon litreye yükseltiyoruz. Bunun 16 milyonu süt kuzusu projesiyle hemşerilerimize ulaşacak, geri kalanı ise paketlenerek kendi markamızla piyasaya sunulacak. Pazarlama ve satışını birlikte yapacağız. 2021-2022 dönemlerinde büyükbaş süt alımına küçükbaş süt alımını da ekliyoruz. Süt işleme fabrikamız günlük 100 ton süt işleme kapasitesine sahip olacak. Bayındır’daki bu büyük tesis İzmir tarımı vizyonumuzun bir parçasını oluşturuyor. İzmir’den doğan yepyeni bir vizyon” dedi.


Üreticiye tam destek
Yapılacak yatırımları ve üreticiye desteği esirgemeyeceklerini açıklayan Başkan Soyer, “2021 yılında 338 milyon 600 bin liralık alım gerçekleştireceğiz. 2021 ve 2022 döneminde toplam 338 milyon 600 bin TL’lik alım yapacağız. Böylece belediyemizin köylümüze yapacağı maddi destek neredeyse üç dört kat artacak. Bunun 154 milyon 600 bin lirası süt ürünlerine, 97 milyon lirası et ürünlerine, 15 milyonu yem bitkilerine ve geri kalan 72 milyon ise diğer ürünlere tekabül ediyor. 2021’de alım garantisi verdiğimiz bu ürünleri fiyatının üstünde alarak üreticimize destek vereceğiz” dedi.

Kırsal mahalle statüsü başvurusunu vurguladı
“Köyler kapatılınca ortak mülkiyet alanları, ortak meralar ve araziler elden çıkmıştı. Yapılan düzenleme bu malları, köylere geri vermiyor.
“Başka Bir Tarım Mümkün” diyerek hayata geçirdiğimiz İzmir Tarımı’nın, şehrimizden başlayarak tüm ülkemizde, köylerimizin ve çiftçimizin dertlerine derman olacağına inanıyoruz. Buradan, adı mahalle olarak değiştirilen tüm köylerimize sesleniyorum. Kırsal mahalle statüsü için başvurunuzu bir an önce ilçe belediyelerimize gerçekleştirin. Büyükşehir Belediyemiz her konuda olduğu gibi bu konuda da köylerimizin yanında olacak, üreticimizin refahını büyütmek için sizlerle birlikte canla başla çalışacak.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi, ‘Köylü milletin efendisidir’ dedirtene kadar çalışmaya devam edecek. Bu güzel tesisin hayırlı olmasını diliyorum. Bu memlekette yaşayan herkesin refahını bitireceğiz ve bu memleketin bir damla sütü ziyan olmayacak” dedi.
 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer bayındır süt işleme fabrikası et işleme tesisi