Soyer'den 'Boğaziçi' tepkisi: 'Öğrencilere yönelik baskı ve şiddet asla kabul edilemez!'

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir'de gerçekleşen Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri ile dayanışma eylemine polisin sert müdahalede bulunması ve katılanların gözaltına alınması sonrası çarpıcı açıklamalarda bulundu. Başkan Soyer, "Genç filizleri budayarak sorunları çözmeye çalışmak, on yıllardır yaptığımız yanlışı sürdürmekten başka bir şey değildir" dedi.

İZMİR GÜNDEMİ- Boğaziçi Üniversitesi’ne AKP'li Melih Bulu’nun atanması öğrenciler tarafından tepki çekmiş ve protesto edilmişti. İşte o protestolar devam ederken Boğaziçili öğrencilere bir destek de İzmir'den geldi. Dün İzmir'de Boğaziçi'ne atanmış rektörü protesto eden öğrenciler, olay sırasında gözaltına alınmıştı.  Öğrencilerin gözaltına alınıp, darp edilmesine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'de tepki gösterdi. Soyer, "Öğrencilere yönelik baskı ve şiddet asla kabul edilemez’’ dedi.

Tunç Soyer'in yaptığı açıklama ise şöyle; 
''Boğaziçi Üniversitesi, akademik kadrosu ve öğrencileri ülkemizin gözbebeği, tüm akademik kurumlarımız gibi geleceğimizi aydınlatacak en önemli bilim yuvalarından biridir. Tüm olanaklarımızı eğitim kurumlarımıza yönlendirmemiz gerekirken yaşananlar üzücü ve düşündürücüdür.

Türkiye’nin neresinde olursa olsun haklı taleplerini barışçıl yollarla gösteren öğrencilere yönelik baskı ve şiddet asla kabul edilemez. Üniversitelerimizin kendi rektörlerini kendilerinin belirleme talebi ise Türkiye’de bilimin özgürleşmesinin ve gelişmesinin temel koşuludur.

Üniversitelere yönelik her türlü baskı, ekonomik ve sosyal sorunlarımızın derinleşmesine, çözümlerinin zorlaşmasına yol açar. Bu olaylar açıkça anlatıyor: Genç filizleri budayarak sorunları çözmeye çalışmak, on yıllardır yaptığımız yanlışı sürdürmekten başka bir şey değildir.''



tunç soyer boğaziçi üniversitesi izmir büyükşehir belediyesi öğrenciler şiddet eylem protesto