Soyer'den çarpıcı açıklama: Umut gecesinde 3 milyon 700 bin sanal saldırı!

TAKİP ET

Büyükşehir Belediye Başkanı, 'Bir Kira Bir Yuva' dayanışma gecesi hakkında önemli açıklamalarda bulunurken, "Gerçekten insanımızda muazzam bir yüce gönüllülük var. Ama iyilik cezasız kalmıyor. Sitemize dün gece 3 milyon 700 bin saldırı olmuş" dedi. SMS krizi hakkında da mesajlar veren Soyer ayrıca "İzmir'de yaklaşık 900 bin eski bina var bunların yüzde 80'inin değiştirilmesi lazım" açıklamasını yaptı.

İzmir'de 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremin ardından İhtiyaç Haritası ile birlikte hayata geçirdiği 'Bir Kira Bir Yuva' kampanyasını 11 ilde büyük yıkıma neden olan deprem felaketi sonrasında barınma sorununa çözüm bulmak için de devreye sokan Büyükşehir Belediyesi dayanışmayı büyüttü. 

'Bir Kira Bir Yuva' kampanyası Halk TV'de yapılan özel yayınla milyonlara ulaşırken, dayanışma gecesinde bağış yağdı. Yaklaşık 6 saat süren yayında ilk hedef olan 28 bin 466 aileye kira desteği sağlandı ve dayanışma kasası artıya da geçti. 

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer gece geç saatler biten yayının ardından yeni güne de Halk TV ekranlarında başladı. İsmail Küçükkaya'nın dayanışma gecesiyle ilgili sorularını yanıtlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'den önemli açıklamalar geldi. 

"İNSANLAR DERİN YOKSULLUK İKLİMİNDE BUNU BAŞARDI"
Başkan Soyer anlamlı geceyi, "Muazzam bir kampanya oldu. Bu Halk TV’ye güvenin göstergesi. Bir de insanların geleceğe dair olan güveninin göstergesi. Hani derler ya canınız acıyorsa canlısınızdır. Ama başkasının canının acımasıyla canının acıyorsa insansınız. Bu ülke için elini taşın altına sokan insan çokmuş. Derin yoksullaşmanın yaşandığı bir iklimde insanlar bunu başardı. Biz bir köprü inşa ettik. O köprü çok daha büyük dayanışmaların müjdecisi adeta..." sözleriyle anlattı. 

Soyer ayrıca, "Bizim burada logosunu bile göstermediğimiz çadır ve konteyner katkısı 49 milyon lira. Dünyanın her yerinden belediye başkanları, sivil toplum örgütleri başkanları katıldı. Katılamayan o kadar kişi var ki... Akdeniz belediyeleri arasında belediye kurmamız lazım demiştim. O günden beri yaptığımız çalışmaların da karlılığını görmüş olduk. Afrika’dan Uzak Doğu’ya..." ifadelerini kullandı. 

Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerine,"DİSK 100 konteyner bağışladı. Hakikaten inanılır gibi değil. Onlarca sayfa tuttum. Ne olur kimse gönül koymasın ismimizi söylemedin diye... Hiç durmadı telefon, kilitlendi her şey. Benim için unutulmaz şeyler var. Haldun Dormen 90 üzeri yaşı, biz programı bitirene kadar beklemiş sadece tebrik ve teşekkür etmek için. Erzurum Demokrat Dernekler Federasyonu... Binlerce binlerce... Herkes bu işi büyük bir içtenlikle yaptı" diyerek devam etti. 

'SMS KRİZİ' MESAJLARI 

Soyer programda dün kent gündemine damga vuran SMS izni krizi hakkında da konuştu. İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger ile 4 yıldır birlikte çalıştıklarını ve güzel bir ilişkileri olduğunu ifade eden Soyer, "Bir tür yukarıdan verilmiş bir karar olabilir. Kimseye izin vermeyeceksiniz sadece AFAD yapacak şeklinde bir yaklaşım herhalde. Tahmin ediyorum. Vali Bey de elinden gelen gayreti göstererek 'AFAD ile protokol yapın, kaynak toplansın' dedi. 'Bizim kampanyamız böyle bir kampanya değil biz doğrudan halktan halka bir kampanya yapıyoruz' dedim" diye konuştu. 

DAYANIŞMA SİTESİNE 3 MİLYON 700 BİN SALDIRI! 

Büyükşehir Belediye Başkanı programda çarpıcı bir 'saldırı' açıklamasına da imza attı. Soyer, "Gerçekten Türkiye’de muazzam bir yüce gönüllülük var insanımızda. Ama iyilik cezasız kalmıyor. 3 milyon 700 bin saldırı olmuş sitemize dün gece. Dünyanın her yerinden... İyilik kolay yaşamıyor, iyiliği yaşatmak bedel ödemeyi, mücadele etmeyi gerektiriyor" dedi. 

"900 BİN ESKİ BİNA VAR, YÜZDE 80'İNİN DEĞİŞTİRİLMESİ LAZIM"

Soyer İzmir'in depreme ne kadar hazır olduğu ve bu yönde yapılacak ve yapılması gereken çalışmalar hakkında mesajlar verdi: Biz bugün saat 13.00’da İzmir’de İzmir’in depreme hazırlığı konusunda 4,5 saatlik toplantı yapacağız. Çünkü biz bu kampanyaları böyle yapmaya devam etmek istemiyoruz. Sadece kara günde acıda bir araya gelelim. İyi günde de bir araya gelmeliyiz. Bu cennet vatan bu tabloyu hak etmiyor.
Biz bunu şehir olarak yapacağız. İzmir tek bir kahraman üzerinden değil ama bugün bir araya geleceğimiz STK ve meslek odaları ile yapacağız. Bu şehri nasıl korumalıyız diye ortak akıl ve inisiyatif ile bunu bulmaya çalışacağız. Biz çok ders çıkarttık, birere tatbikat diyebilirsiniz. O yüzden Osmaniye’ye giden ilk ekipler büyükşehir belediyemizindi. Yapı stokunun iyileştirilmesi için neler yapılacak, kamu özel işbirliği ile eski yapı stokunu değiştirebiliriz... İzmir’de yaklaşık 900 bin eski bina var bunların yüzde 80’inin değiştirilmesi lazım. Hiç kimse imar affı adı altında düzenleme yapma yetkisi kendinde görmemeli anayasal bir düzenlemeye ihtiyaç var. 

"YENİ BİR ÜLKEYİ HEP BİRLİKTE KURACAĞIZ"

Büyükşehir Belediye Başkanı sözlerini, "Acımız yasımız, çok büyük. Bundan sonra hayatımız boyunca hiç unutmayacağımız büyük bir yaramız var. Büyük bir felaket yaşadık. Ama 1922’de Anadolu yanmış yıkılmışken, savaşın, yoksulluğun çok büyük acılar yaşatmış olmasını biliyoruz. Ama İzmir yanmış yıkılmış bir şehirken İktisat Kongresi’nde alınan kararlarla yeniden küllerinden doğmuş adeta. Bugün de biliyorum ki aynı şekilde bu enkazdan, bu yoksulluktan, bu krizden hepsinden sıyrılıp bu cennet vatanda el ele yaşayacağımız bir memleketi kuracağız. Dün akşam bunun umudunu yaşattı herkes. Üç kuruş destek vermek için mücadele veren herkese; emeklilerden sanayicilere, işçilerimize, emekçilerimize, sanatçılara... Herkese bu dayanışma için minnettarız. Halk TV ailesine ve tüm çalışanlarına nasıl ödeyeceğimizi bilmiyoruz borcumuzu. Aynı o yüz yıl öncesinde olduğu gibi bir savaş sonrasında yaşanan iklimden nasıl yeni bir cumhuriyet kurmuşsa bu memleket bugün de yeni bir ülkeyi hep birlikte kuracağız" diyerek tamamladı. 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer