Soyer'den 'Enver Aysever' açıklaması: 'Rakamlar bile doğru değil'

TAKİP ET

Başkan Soyer, gazeteci-yazar Enver Aysever'in 'Yaşam Boyu Eğitim Projesi' kapsamında kurulacak olan 'okur yazarlık' atölyesi için adrese teslim ihale yapıldığı iddiaları için açıklama yaptı. Soyer, "Başkalarından da eğitim alıyoruz ancak Aysever'i sevenler-sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Rakamlar bile doğru değil. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin olması lazım' dedi.

Katıldığı canlı yayında Gazeteci-Yazar Enver Aysever için "özel ihale" yapıldığı iddialarına yanıt veren Soyer, “ Yok öyle bir şey. Bizim bütün eğitmenlerimiz ile ilgili, özellikle pandemide uzaktan eğitim ile ilgili yaptığımız çalışmalar var. Enver Aysever de Türkiye'deki eğitimcilerden biri isimlerden. Başkalarından da eğitim alıyoruz ancak Aysever’i sevenler-sevmeyenler üzerinden belediye hedef alınıyor. Rakamlar bile doğru değil. Bütün gruplara vereceği eğitim toplam bütçesi 90 bin olması lazım. Bunları çok sığ buluyorum. Bunları tartışacak zamanımız yok” dedi.

Dünyada eğitime verilen değeri karşılaştırmalı olarak anlatan Soyer, “Finlandiya ve Güney Kore'nin kişi başı milli geliri 50 yıl önce Türkiye'den gerideydi. Sonra bir bakan geliyor ve bütün bakanlıkların ücretini kesiyor ve eğitime aktarıyor. 8 yıl sonra öyle bir değişiyor ki Finlandiya'nın geleceği… Yani ona az verdin buna çok verdin tartışmaları bizi bir yere götürmeyecek” dedi.

 

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer enver aysever açıklama eğitim yerel yönetim