Başkan Soyer'den AKP'li Hızal'a sert İZBETON tepkisi!

TAKİP ET

Büyükşehir Meclis oturumunda AK Parti Grup Başkanvekili Hızal'ın İZBETON Genel Müdürü Kaya'yı hedef alan sözlerine tepki gösteren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, "Bu meseleyi böyle kişiselleştirmek, burada olmayan genel müdür üzerinden konuşmak gerçekten yakışmıyor. Bu gündem dışı maddeler görüşmesi bundan sonra böyle olmayacak. Bunu net olarak söylüyorum bundan sonra bu üslup ve içerikle gitmeyecek" dedi. Soyer, grup başkanvekillerine yöntem belirleme talimatı da verdi.

 Büyükşehir Belediye Meclisi Aralık ayı üçüncü oturumunu gündem dışı konuşma bölümünde tansiyon yükseldi. 

AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal konuşmasında İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya’yı hedef alan sözlerine Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den kişiselleştirme tepkisi geldi. 

HIZAL'IN O SÖZLERİ TANSİYONU YÜKSELTTİ 
Gündem dışı bölümde söz alan AK Parti Grup Başkanvekili Özgür Hızal, CHP Grup Başkanvekili Mustafa Özuslu’nun deprem bölgesindeki dönüşüm için vatandaşlara boş senet imzalatıldığı çıkışını yanıtladı. Bir deprem mağduru olduğunu söyleyen AK Partili Hızal yıkılan ofisinin 7 ayda teslim edildiğini belirterek devlete teşekkür etti ve hiç bir senet imzalamadığını söyledi. Hızal, “Biz hiç birşey imzalamadık, ne ödeyeceğimizi de biliyoruz ama Uzundere’deki vatandaşlar bilmiyor. Algı olgunun önüne geçerse bu kenti yönetemezsiniz. Siz söylüyorsunuz ya biz de söylüyoruz İzmir bunu hak etmiyor. Vatandaş memnun değil... Vatandaş memnun olmadığı gibi Sayın Kılıdaroğlu da memnun değil. Memnunsa da zaten büyük bir problem var” dedi. CHP sıralarından bu seslere tepkiler yükseldi. Hızal ardından sözlerini “İzmir Büyükşehir Belediyesi 2.5 yılda bir tane bile anahtar teslim edemedi. Devlet Bayraklı’da 7 ayda bitirdi. İZBETON’un müdürü kamerasıyla Sayın Başkan’ın reklam müdürü gibi çalışacağına, Karşıyaka’daki kafelere kahve satacağına yol yapsın, dönüşüm yapsın” dedi. 

SOYER: BUNDAN SONRA BÖYLE OLMAYACAK! 
Hızal’ın sözlerine CHP sıralarından tepkiler yükselirken sözü Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer aldı. Başkan Soyer, “Bu meseleyi böyle kişiselleştirmek, burada olmayan genel müdür üzerinden konuşmak gerçekten yakışmıyor. Son cümleye kadar hepsini saygılayla dinlerdim ama bu kabul edilebilir bir şey değil... Kendisi burada yok” dedi. Soyer ardından, “Bu gündem dışı maddeler görüşmesi bundan sonra böyle olmayacak. Yönetmelik neyse onu uygulayacağız. Grup başkanvekilleri aralarında görüşsünler, yöntemde karar versinler. Gündem dışı konuşmalar İzmirliler için bir zaman kaybı haline geldi. Şu konuşmaların içeriğine bir bakın! Bunu net olarak söylüyorum bundan sonra bu üslup ve içerikle gitmeyecek. Kişileri hedef alacaksak olmaz. Mesele İzmir ise İzmir’i konuşalım. Tabi ki memleketi de konuşacağız. İzmir başkan memlekette değil ki... Biz bunları görmeden mi konuşacağız İzmir’i... ‘İzmir’in kronik sorunları var’ demişiz. Var, evet, samimiyetle söyledik. Yüzde 58 alarak seçildik. İzmirli bize güveniyor merak etmeyin, daha çok üretmemizi istiyorlar biz de üreteceğiz. Tabi ki eleştirileri dinleyeceğiz, muhakkak ilham alacağız, mutlaka eksiklerimiz var. Ama şunu önemle vurgulamak istiyorum, ‘Siz yapamadınız, biz yaptık’ kurgusu doğru değil... Biz hep beraber İzmiriz. Her iki gruba da söylüyorum biz beraber İzmiriz... Dolayısıyla hepimizin sorumluluğu ortak. Beraber yapıyoruz ya da yapamıyoruz. Ben çok daha iyi meclisler yapacağımıza inanarak kapatıyorum. Herkesin nezakat hassasiyetine inanıyorum. Kişisel alıp veremediğimiz bir şeyler varsa konuşulacağı yer burası değil, biz burada İzmir’i konuşacağız” dedi. ( GERÇEK İZMİR)

tunç soyer izmir büyükşehir belediyesi dolar16tl dolar