Soyer'den CHP İzmir'e 4 buçuk yıllık hizmet sunumu

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin 4 buçuk yıllık hizmet sunumu Kültürpark İsmet İnönü Sahnesi'nde gerçekleşti. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İl Yönetimi, ilçe başkanları ve yönetimlerine İzmir'in 4 buçuk yıllık hizmet sunumunu yaptı.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan etkinlik, CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun konuşmasıyla başladı. Aslanoğlu ardından sözü, sunumunu yapmak üzere İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’e bıraktı. Aslanoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin 4 buçuk yılda neler yaptığını detaylı bir şekilde dinlemek için geldiklerini ifade ederek, “Biz Cumhuriyet Halk Partililer çoğunu biliyoruz bizimkilerin yaptıklarının. Ama derli toplu bir kez daha hatırlayalım, unuttuğumuz kalmasın diye bir aradayız” dedi.

Aslanoğlu ayrıca konuşmasının devamında CHP’nin mutlak demokrasi, mevcut hükümetin ise otokrasinin peşinde olduğunu, CHP'nin kentin aklı ile ilgilendiğini fakat AK Parti'nin başka meseleleri olduğunu ifade etti. Aslanoğlu konuşmasını parti içi birlik mesajıyla bitirdi.

“MAZERET DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETTİK”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer konuşmasına İzmir’de 4 buçuk yıllık süreçte belediye olarak neler yaptıklarını anlatmakla başladı. Belediye başkanlığı dönemine mazeret değil çözüm için çalıştıklarını vurgulayan Soyer, ”100 yaşındaki Cumhuriyetimiz bizler için büyük bir anlam taşıyor. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, ‘Yurtta sulh cihanda sulh’ diyoruz. Ancak bu sadece sandığa gitmekle olmuyor. Sandıkta söz hakkı olmayan doğa, çocuk ve hayvanlar için de çalışıyoruz. Çünkü Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir. Cumhuriyet uygarlığımızın ana taşıyıcılarından biri kadınlardır. Eşitliğe her yerde ihtiyaç duyuyoruz. Biz İzmir’in kadınlarının önündeki engelleri kaldırmak için var gücümüzle çalışıyoruz. Cumhuriyet bizim için ayrıca iktisadi bağımsızlığımızdır. İkinci yüzyılda İktisat Kongresi’nde bir araya geldik. Gelecek beklenmez, inşa edilir. Cumhuriyet bize diyor ki bu ülkeyi demir ağlarla öreceğiz. Biz de İzmir’i demir ağlarla örüyoruz. Narlıdere Metrosu’nu Şubat'ta açıyoruz. Buca Metrosu’nun tüm spekülasyonlara rağmen temelini attık ve dev köstebekler tünelleri kazmaya başladı. İlerleyen aylarda Buca Metrosu’nu da açacağız. Burası İzmir! Bizler asla mazeret üretmedik, çözümler ürettik. Demokrasi yürüyüşünde en önde yürüdük. Buca Cezaevi’nin yerine yeşil alan yapılmasını sağladık” dedi.

“21 PROJEYİ AKP HÜKÜMETİNİN ENGELLERİ SONUCU GERÇEKLEŞTİREMEDİK”

Vaad ettikleri 165 projenin 144’ünü tamamladıklarını kalan 21 projenin ise AKP Hükümetinin engelleri dolayısı ile yapamadığını ifade eden Soyer, “Bu vaatleri bu kadar şeffaf bir şekilde yürüten bir belediye yok” dedi.  Ardından ise sözlerine şu cümleler ile devam etti, “Başlattığımız kentsel dönüşüm süreciyle şehrimizdeki binlerce yapının deprem karnesini çıkardık. Toplam 248 hektarlık alanda kentsel dönüşüm yapmaya başladık. Ekmeği aslanın ağzından aldık, emekçinin eline verdik. Yeşil alanları 5 senede yüzde 60 artırdık. İzmir tarihinde yapılmış yağmur suyu kanalını yüzde 50 artırdık. Göreve geldiğimde koku sorunu en büyük sorunlardan biriydi. Bitiremezsiniz dediler. Koku sorununu tamamen ortadan kaldırdık. Kemeraltı’nda elimizi değil gövdemizi ortaya koyduk.  Altyapı için 2. etabı önümüzdeki günlerde bitiriyoruz. Sizleri de yılbaşını Kemeraltı’nda kutlamaya davet ediyoruz. Küçük üreticimiz doğduğu yerde doyabilsin diye kooperatifçilik anlayışı yürüttük.  Çalmadık kapı bırakmadık. Bugün dünyada gezilmesi gereken 10 şehir içine girdik. Şehrimize yapılan ziyaretler yüzde 50 arttı. Tekrar kuvarziyerler İzmir’e gelmeye başladı. Avrupa ödülünü tarihte ilk kez İzmir’e getirdik. 165 proje vaat etmiştik. Bu vaatleri bu kadar şeffaf bir şekilde yürüten bir belediye yok. Bu projelerin 144’ünü tamamladık. Kalan 21 tanesini AKP hükümetinin önümüze koydukları engel sonucunda yapamadık.”

“ZAMAN BİRLİK ZAMANI”

Tunç Soyer konuşmasında zamanın parçalanma ve bölünme zamanı değil birlik olma zamanı olduğunu belirterek, “Demokrasiyi yerel ve genelde en fazla biz yüceltebiliriz. Yeter ki Cumhuriyet Halk Partisi’ne sahip çıkalım.  Bizlerin kutuplaşmasından medet umanlar olabilir.  Zaman bölünme parçalanma zamanı değil. Zaman birlik olma zamanıdır. Daima Cumhuriyet, daima İzmir” sözleriyle  sonlandırdı.

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer