Soyer'den rüşvet iddialarına ilişkin savcılara çağrı: "Cesaretinizi kaybetmeyin"

TAKİP ET

Ülke gündemine dair mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, korku ikliminden çıkış için cesaret ve umut reçetesi sunarken, savcılara da aynı vurguyla çağrı yaptı.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer KRT yayınına konuk olarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. 

Programda ülke gündemine dair mesajlar veren Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, korku ikliminden çıkış için cesaret ve umut reçetesi sunarken, savcılara da aynı vurguyla çağrı yaptı. 

“İKİ ŞEY LAZIM: CESARET VE UMUT”

Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, “İki şey lazım, cesaret ve umut. 1700’lerin ortalarında önemli bir düşünür, ‘Otoriter toplumlarda korku iki yanlı büyür. Birincisi iktidarı kaybetmekten korkanların korkusu, ikincisi de iktidarın gazabına uğramaktan korkanların korkusu... Ama bu iki korku birbirini büyütür ve toplum çürür’ diyor. Ne yazık ki 300 yıl önce söylenmiş bu sözler doğrulanıyor, korku iklimi erdemleri, değerleri çürütüyor. İki tane panzehiri var bu çürümenin… Birincisi cesaret, ikincisi de umut. Korkmamak lazım, çünkü korktuğunuz zaman çürümeye başlıyorsunuz. Ve umudu kaybetmemek lazım. Bu kadim toplum çok daha ağır süreçleri atlatmış, bunları da atlatacağız. Çok daha pırıl pırıl, el ele güler yüzle yaşayacağımız bir memleketi hep beraber kuracağız. Ama iki şey cesaret ve umut!” diye konuştu. 

“BARIŞ SÖZCÜĞÜNDEN BİLE AYRIŞTIRMA ÇIKARAN BİR İKLİM!”

Büyükşehir Belediye Başkanı, ‘Umudumuz çalınıyor’ sözleriyle büyüyen isyan için de “Aynı panzehirlerle tedavi edeceğiz. Bunu büyütmenin yolu da dayanışmadan geçiyor. Biz bizi birbirimizden ayıran sebeplerden değil, bizi birbirimizle buluşturan sebeplerden yola çıkmak zorundayız. Barış sözcüğü üzerinde bile ayrıştırma yaratmaya çalışan bir iklimde yaşıyoruz. İşimiz çok zor. Barışın nesine sahip çıkmayacaksınız? Ama siyasal iklim öyle ki her sözcükten, her davranıştan bir ötekileştirme, bir kutuplaştırma çıkarıyor. Çünkü böyle yönetmek kolay. Böldüğünüz zaman destekçilerinizle iktidarınızı koruyabiliyorsunuz. Çok sesliliği yönetmek zor, çünkü o zaman birinlerine peşkeş çekemiyorsunuz, birilerinin rantını büyütemiyorsunuz. Çok seslilik demokrasi demektir. Demokrasiden uzaklaştığınız zaman kutuplaştırmaya ihtiyacınız vardır. O nedenle bizi ayrıştırmaya çalışanlara rıza göstermemek lazım. Bugünkü sığ siyasi iklimde bizi içine çekmeye çalıştıkları bu tuzaklara düşmediğimiz takdirde gücümüz büyüyecek. Çünkü biz ayrıştıkça gücümüz eksiliyor” yorumunu yaptı. 

SAVCILARA CESARET VE UMUT ÇAĞRISI 

Büyükşehir Belediye Başkanı son günlerde patlak veren rüşvet iddialarının gölgesinde savcılara çağrı gündemi hakkında da, “Savcılara da aynı çağrıyı yapalım. Cesaret ve umut. Cesaretinizi kaybetmeyin değerli savcılarımız. Umudunuz kaybetmeyin. Bu memleket çok daha güzel yaşanacak bir memleket. Bugünkü tuzaklara düşmeyiniz, cesaretinizden, umudunuzdan vazgeçmeyiniz” dedi. 

tunç soyer izmir büyükşehir belediyesi savcı rüşvet sedat peker barış