Soyer'den yangın sonrası 'ağaçlandırma' açıklaması

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP'li 11 Belediye Başkanı ve Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı yangın bölgesindeki toplantıda konuştu. Soyer, 'Bizim iki sene önce İzmir Tınastepe'de çok büyük bir yangın çıkmıştı. İki sene sonrasında ağaç dikilmek için kazanın yerler çöl, ama kendi haline doğanın kendi terapisine bırakılmış yerlerde yeşillik fışkırmış' dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu,11 Büyükşehir Belediye Başkanları ile Muğla’da yangından etkiliğine katıldı. Kılıçdaroğlu ve belediye başkanları yangından etkilenen köyleri gezerek vatandaşlarla sohbet etti. Burada yapılan toplantıda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’den flaş bir öneri geldi. Başkan Soyer, yangın sonra zarar gören alanların kendi haline bırakılması halinde daha hızlı bir şekilde yeşillendiğini ifade etti.

DOĞA KENDİ TERAPİSİNE BIRAKILIRSA…
İzmir Tınaztepe’de iki yıl önce meydana gelen yangını hatırlatan Başkan Soyer, “İki sene sonrasında ağaç dikilmek için kazanın yerler çöl, ama kendi haline doğanın kendi terapisine bırakılmış yerlerde yeşillik fışkırmış. Kısacası, çok yanlış müdahale yapılıyor ve o yanlış müdahale sonucunda aslında doğanın gücü zayıfmış oluyor. Doğa kendi haline bırakılırsa toparlıyor” diye konuştu.

TUNÇ BAŞKAN ÇOK GÜZEL ÖRNEKLER VREDİ
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu de, “Tunç Başkan az önce çok güzel örnekler verdi. Şuan ki durum kabus gibi maalesef. Ama yanmadan önce nasıl tedbirler alınması gerekiyor buna yoğunlaşmalıyız. 11 Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Genel Başkan olarak burada yaraları nasıl saracağımıza bakacağız. Hem devletimiz hem de bizim gibi belediyeler vatandaşımızın yaralarını birlikte sararız. Hala gözleri yaşlı insanlar var. Kolay değil” diye konuştu.
(gündemebakış)

tunç soyer yangın bölgesi ağaçlandırma