Soyer'den yerel seçim mesajı: "Uygun görülen ittifaklar yapılabilir"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yerel seçimlerdeki ittifak konusu üzerinden yaptığı değerlendirmede 'Türkiye'nin her yerinde yerel seçim sürecinde başkan adaylarının olabilecek en çok oyu almak için uygun gördükleri ittifakı yapacaklarını düşünüyorum. Özetle, yerel seçimlerde, genel seçimlerde olduğu gibi ittifakın anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Her bölge ittifak konusunda kendi içinde şekillendirir' dedi.

 İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Fox TV’de katıldığı programda ülke gündemi ve 2024 yerel seçimleri ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

KAZANMAK İÇİN EN GENİŞ İTTİFAK OLMAK ZORUNDA

Yerel seçimlerde ittifak konusu hakkında değerlendirme yapan Başkan Soyer, “Yerel seçimlerin dinamikleri genel seçimlere göre daha farklıdır. Genel seçimler için kurulacak ittifaklar, mutabakatlar yerel seçimlerde çok mümkün olmayabilir. Çünkü her seçimde, her belediye başkan adayı en geniş oya ulaşabilmek için kendi ilinde, kendi ilçesinde, en geniş ittifakı kurmak zorunda. Dolayısıyla çatıda kurulacak ittifaklar, yereldeki ittifaklardan farklı olabilir. Yereldeki ittifaktan farklı şekillenebilir. O nedenle yerelde dinamikler çok farklı işler. Ben Türkiye’nin her yerinde belediye başkan adaylarının olabilecek en çok oyu almak için uygun gördüğü her türlü ittifakı yapabileceklerini düşünüyorum. Özetle, yerel seçimlerde genel seçimlerde olduğu gibi bir ittifak arayışının anlamlı olduğunu düşünmüyorum. Her ilçe kendi özel koşulları içerisinde o ittifakları farklı şekillendirebilir.

ARAP ŞEYHİNE BEDAVA BİZE PARAYLA

İzmir’de her ay 30 milyon TL Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) ödediklerini kaydeden Başkan Soyer, “13 lira her yolcu için basan için 27 lira da biz ödüyoruz. Şu an bir yolcunun maliyrti 40 TL… Bu sürdürülebilir değil. Çok büyük ekonomik sıkıntı yaratan durum belediyeler açısından… Çok basit yapılacak bir şey var o da ÖTV’nin mazottan kaldırılması. Arap şeyhi limana yanaşıyor. Yata mazotunu dolduruyor ve 1 kuruş para ödemiyor. Her gün 1250 otobüsümüz 100 litre mazot alarak şehre hizmet ediyor ve 30 milyon TL’miz ÖTV’ye gidiyor” dedi.

tunç soyer izmir büyükşehir belediyesi