Soyer o görüşmeyi anlattı: İmamoğlu ile ne konuştu?

TAKİP ET

CHP'de değişim tartışmalarının gölgesinde 2 başkan kritik bir görüşme yaptı. Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer, İstanbul Belediye Başkanı İmamoğlu ile yaptığı görüşmenin detaylarını anlattı.

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) seçim muhasebesi sürecinde patlak veren değişim tartışmaları tam gaz devam ederken, gündeme önemli gelişmeler damga vuruyor. 

Son olarak 'Yeni siyaset belgesi, İzmir duruşu' adlı yazısıyla ciddi bir perspektif ortayan koyan ve sürece önemli bir başlık açan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile 29 Mayıs'ta çektiği video ile değişim talebini dile getirerek tartışmanın fitilini ateşleyen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile bir araya geldi. İmamoğlu'nun İstanbul'daki ofisinde sabah saatlerinde buluşan 2 başkan seçim sonuçlarını ve değişim gündemini de masaya yatırdı. Soyer ve İmamoğlu'nun süreçle ilgili karşılıklı fikir alışverişinde bulundukları öğrenildi. 

Sözcü Gazetesi Yazarı Aytunç Erkin kritik görüşmenin ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer'in yaptığı açıklamaları köşesine taşıdı. Erkin'in verdiği bilgilere göre Soyer görüşme hakkında şu açıklamaları yaptı: 

"ARAMIZDAKİ İLETİŞİM KAYBOLDUĞU ZAMAN BİRBİRİMİZİ ANLAMIYORUZ"

“Gayet iyi bir görüşme geçti. Kulis vermemeye çalışıyorum (gülerek). Uzun zamandır görüşmüyorduk. Dolayısıyla bunun eksikliğini ve ihtiyacını duyuyordum. Hem genel bir değerlendirme yaptık hem de görüşmediğimiz süre içinde olan bitenleri konuştuk. Kendisinin değişimden ne anladığı benim değişimden ne anladığım da sohbet konumuzdu. İyi oldu, çok iyi oldu aslında.”

“Birbirimizi duyup dinlememiz bile çok anlamlı. Aramızdaki iletişim kaybolduğu zaman birbirimizi anlamıyoruz o zaman. Seçimlerden bu yana hiç görüşmemiştik. Birbirimizle ilgili eksik, yanlış anladığımız konuları düzeltmiş olduk.”

“TOPLUMUN DEĞİŞİM TALEBİ VAR”

“Ekrem Bey'in de benim de birbirimizden bağımsız söylediğimiz değişimdi. Dolayısıyla, kamuoyunun, toplumun böyle bir talebi olduğunu söyleyebilirim. Bu sadece bizim kişisel tespitlerimiz değil. Toplumda böyle bir talep var ve bunun nasıl şekilleneceği nasıl bir yola gireceğini hep beraber göreceğiz.”

“PARTİ KONGRELERE KİLİTLENDİ”

“Şu anda parti tamamen kongre sürecine kitlenmiş durumda. Bu süreç kendi başına bir şeyi çıkartacak ortaya. O nedenle süreci de etkileyecek bir cümle kurmak istemem. Değişim, değişim… Evet ben içeriğe dair, yönteme dair neler bekliyorum, bunları ifade etmiştim. Kendisinin de ifadeleri var. Ancak şimdilik burada kalmalı ifadeler. Kongre süreci ne çıkartacak. CHP'ye zarar vermek istemem. Değişmeyen tek şey değişim diyelim”

ekrem İmamoğlu chp tunç soyer