Soyer: Popülist siyaset yıkıcı etkilere sebep oluyor

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu tarafından düzenlenen 'Direnen Kentlerde Adalet ve Demokrasi' konulu 3. İzmir Kent Sempozyumu'nda açılış konuşması yaptı. Soyer, 'Geleceğin kentlerin sınırlarını toplumsal, ekolojik ve geçmişe ait ayak izimiz belirleyecek' dedi.

Esra Açıkyıldız/ İzmir Gündemi TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu, ‘Direnen Kentlerde Adalet ve Demokrasi’  konulu 3. İzmir Kent Sempozyumu’nu gerçekleştirdi. İzmir Mimarlık Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını,  İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer yaptı.

“GEZİ İÇİN DİRENDİK İZMİR İÇİNDE DİRENECEĞİZ”

İlk konuşmayı yapan TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Aykut  Akdemir, ‘Her yerel seçim öncesinde yaptığımız sempozyumun 3.sünü gerçekleştiriyoruz. Sempozyum hazırlıklarında klasik akademik dilin dışından olaya bakmak, siyasete yön verecek cümleler kurmak istedik. TMMOB’un duruşu bizim ve ülke için oldukça önemli. Çünkü haklı sonuçlarımız var. Haklı olduğumuz, haklılığımızın kanıtlandığı gezimiz var. Gezi sürecine dair bizim meslektaşlarımız kendi mesleklerini yaptıkları için direndiler ve gezi kazandı. Buna karşın hala tutsak arkadaşlarımız var. Tüm tutsakların dostumuz olduğunu ve bırakılıncaya kadar adalet nöbetine devam edeceğimizi duyuruyoruz. Nasıl gezi için direndiysek aynı şeyleri İzmir için de yapacağız” ifadelerinde bulundu.

“DİRENİNCE SONUÇ ALINIYOR”

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, popülist siyasetin kentlerinin ve yaşamımızın üzerinde yıkıcı etkilere sebep olduğunu vurgulayarak, “Direnince sonuç alınıyor. Direnç gösterecek eylemlerin arka planında fikriyatın oluşması için bu tür sempozyumların verimli olduğunu düşünüyorum. Kentler ya krizlerin doğduğu ve yayıldığı merkezler olmaya devam edecek ya da bu sorunu kentler çözecek. Gezegenimizi ele geçiren popülist siyaset kentlerimizin ve yaşamımızın üzerinde yıkıcı etkilere neden alıyor. İklim değişikliğinin etkisiyle de yaşam alanlarımız daralıyor” şeklinde konuştu.

“GELECEĞİN SINIRLARINI GEÇMİŞE AİT AYAK İZLERİMİZ BELİRLEYECEK”

Gerçekleştirilen sempozyumun, tüm yerel yönetimlere örnek olmasını temenni eden Soyer, konuşmasını şu sözlerle sonlandırdı; “İzmir’de çizdiğim çerçeve doğrultusunda yeni bir şehircilik anlayışı ortaya koymaya çalıştık. 2021 Eylül ayında ev sahipliği yaptığımız UCLG Kültür Sempozyumu’nda tarif ettiğimiz döngüsel kültür kavramından bahsetmek istiyorum. Bunlar: geçmişle, doğayla, geçmişle ve birbirimizle uyum. İBB İzmir’deki tüm çalışmalarını bu ilkeler doğrultusunda şekillendirmeye çalışıyor. 2022 yılında İzmir Planlama Ajansı’nı bu yüzden kurduk. Geleceğin kentlerin sınırlarını toplumsal, ekolojik ve geçmişe ait ayak izimiz belirleyecek. İzmir Planlama Ajansı bu ilkeyle çalışıyor. Bugünkü sempozyumun geleceği şekillendirecek ve İzmir başta olmak üzere tüm yerel yönetimlere örnek olmasını diliyorum.”