Soyer Ve Aslanoğlu'ndan işçilere 14 Mayıs müjdesi: Millet İttifakı liderliğinde…

TAKİP ET

1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramında, gazetemize konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer," Emeğin, karşılığını alacağı bir düzen olacak" ifadelerini kullanırken, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu" İnsanca yaşam koşullarına ulaşacağız." dedi.

NUR DAYI/ İZMİR GÜNDEMİ- 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı'nda İzmir gündemine konuşan İzmir Büyükşehir Belediye Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Şenol Aslanoğlu işçi sınıfı için Millet İttifakı'nın liderliğinde 15 Mayıs ve sonrasına dair çarpıcı açıklamalarda bulundu.

EMEĞİN HAKKINI ALACAĞI…

Millet İttifakı'nın liderliğinden işçi sınıfının daha refah içinde yaşayacağını belirten Başkanı Soyer,"  Ya bir kere alın terinin, emeğin hakkını alacağı, karşılığını alacağı bir düzen olacak. Yani biz tepeden tırnağa değişecek ve üstelik topla tüfekle değil, sandıkla yapacağız. Yani sandıkta gidecekler ve ondan sonra da emekten yana, halktan yana bir iktidar kurulacak. Alın terinin karşılığını alabildiği, emeğinin karşılığını alabildiği, hakkının gasp edilmediği, vergisinin çarçur edilmediği, halktan yana, adil bir düzen olacak. O yüzden tepeden tırnağa farklı bir şey yaşayacağız. Boşuna söylemiyorum, bir şey değişecek, her şey değişecek. Hepimizin hayatı değişecek. Göreceksiniz, çok az kaldı" ifadelerini kullandı.

İNSANCA YAŞAM KOŞULLARINA ULAŞACAĞIZ

Millet İttifakı ile ortak hazırlanan mutabakat metni ile işçileri insanca yaşam koşullarına ulaştıracaklarını söyleyen CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu," Mutabakat metninde bir çok detay var. Vergi yükünün hafifletilmesinden , yaşam desteklerinin tümüne kadar bir çok detay var. Orada gördüğünüz tüm her şey tekrarlanacak. Biz altı parti ile yaptığımız, hazırladığımız bir mutabakat metni. Bu mutabakat metninde bir ok detay var. Ama en temel şey hepimizin insanca yaşam koşullarına ulaşmak ve ulaşacağız." dedi.