Soyer ve Aslanoğlu'ndan seçim sonrası ilk açıklama!

TAKİP ET

Sandıkların kapanmasının ardından sonuçları CHP Konak seçim ofisinden takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu seçime dair mesajlar verdi.

İZMİR GÜNDEMİ-Türkiye Cumhurbaşkanlığı ve 28.Dönem Milletvekilliği Genel Seçimleri için 14 Mayıs'ta sandık başına gitti. 

Gerçekleşen seçim sonrasında İzmir'de heycanlı bekleyiş devam etmekte.Seçimi sonuçlarını CHP İzmir, Konak ilçesinde bulunan seçim ofisten takip ediyor. Seçim sonuçlarını takip eden İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu sandıklar açılırken seçim mesajı verdi.

MANİPÜLASYON YAPMAYA YÖNELİK EĞİLİMLER...
Henüz net bir sonuç değerlendirmesi yapmanın erken olduğunu söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer , "Sonuç değerlendirmesi yapmak için çok erken. Türkiye’nin her yerinde olduğu gibi İzmir’de de son derece sakin, son derece yüksek katılımlı bir seçim yaşandı. Sonuçları izlemeye devam ediyoruz. Hızlı akacağını düşünüyorum en azından Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarının daha erken ortaya çıkacağı belli oluyor. Başka bir değerlendirme yapmak için şu an erken ama en azından sağlıklı sonuçlarla karşılaşacağımızı söylemek şimdiden mümkün. Her koldan, kanaldan takip ediliyor. Şu anda manipülasyon yapmaya yönelik eğilimler de söz konusu olabilir ama beklemekte fayda var. Hep beraber izleyeceğiz. Ailece oy kullandığımız sandıkta çıkan sonuç yüzde 77 oranıyla Kemal Kılıçdaroğlu." ifadelerini kullandı.

HARİKA SONUÇLAR GELİYOR
Seçime dair açıklama yapan CHP İl Başkanı Şenol Aslanoğlu,"İlk önce kendi sandığımda sonuçları takip edebildim. Balçova’da bizim oy kullandığımız sandıkta oy oranımız yüzde 73,5. Yan sandıkta yüzde 75,5. Balçova’dan harika sonuçlar geliyor. Seferihisar’dan, Güzelbahçe’den, Karabağlar’dan ve Bornova’dan gelen ilk sonuçlar beklediğimizin de sütünde bir performans geliyor. Çok kısa bir süre içerisinde sandıklar sisteme girilmiş olacak girildikten sonra göreceğiz ki İzmir’de bu seçimi almış olacağız." dedi.


ŞEHİR SAKİNDİ

Seçimde usulsüzlük olup olmadığına yönelik konuşan Aslanoğlu, "10 bin sandığımız var ufak tefek sorunlar yaşandı ama kayda değer bir sorun yaşamadık. Şehir sakindi. Medeni bir biçimde, İzmir’e yakışır bir biçimde, demokrasi şöleni şeklinde geçecek demiştik. Öyle de geçti. Sıkıntı yaşamadan, seçim sandıklarının açılışına kadarki kısmı başardık. Bundan sonraki kısım da benim gördüğüm yerlerde gayet güzel gidiyor. Herhangi bir sorun yok." dedi. 

SAYIM SÜRÜYOR

Türkiye genelini değerlendiren Aslanoğlu," Bizim sistemimizde sandık sonuçları yok. Kayda değer bir sandık sonucu yok. Bizim aynı zamanda chp.org.tr’de kendi sonuçlarımız var. Bilişim sorumlularımızın girdiği şeyler üzerinden bakıyoruz. Henüz İzmir’de bile 200 sandık girebilmiş değiliz. Ben kendi sandığımı söyledim yan sandığın orada partilerinki açıklanmadı. Sayım sürüyor. Biz her iki sandıktaki Cumhurbaşkanlığı seçim sonuçlarını aldıktan sonra sizlerle burada beklediğiniz için buraya geldik hızla. İzmir benim beklediğimin de üzerinde bir performans gösteriyor. Daha önce sizlerle bazı anketler konuşmuştuk onların da üzerinde bir sonuç çıkacağı çok net. Kısa süre içerisinde sizlerle paylaşacağız. " dedi.

tunç soyer şenol aslanoğlu seçim chp izmir kemal kılıçdaroğlu