Soyer ve Yücel'den Kılıçdaroğlu'na tam destek!

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar'da düzenlenen kampta CHP Lider'i Kemal Kılıçdaroğlu'na tam destek verdi.

Başak Şirinşah Bayram / İzmir Gündemi İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, Seferihisar'da düzenlenen ve Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun da katıldığı programda değerlendirmelerde bulundu. İki başkanın da Cumhurbaşkanlığı için adı geçen Kılıçdaroğlu'na tam destek mesajı verdiler.

 

Kılıçdaroğlu’na destek veren açıklamalarda bulunan kamp açılış konuşmasını yapan CHP İl Başkanı Deniz Yücel, ‘’Artık ayak seslerini iyiden iyiye duyduğumuz, Kurulacağı gün için milletimizin adeta gün saydığı millet iktidarına ve inançla ifade ediyorum ki, milyonların ve bizlerin gönlünden geçtiği gibi, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Cumhurbaşkanlığına giden yolda bir mihenk taşı olacağına yürekten inanıyoruz. İzmir olarak, bu yolda hem örgütümüzle hem de İzmirli vatandaşlarımızla birlikte, üzerimize düşeni yıllardır yaptığımız gibi, çok daha fazlasını yapmaya hazırız" diyerek başladı. CHP İl Başkanı, "İzmir, geçmişte olduğu gibi bugün de Mustafa Kemal Atatürk’e, Cumhuriyet değerlerine, özgürlük ve bağımsızlığa bağlılığı üzerinden ve elbette, yandaşa değil, halk için çalışan yerel yönetimleri ve belediye başkanlarımız üzerinden, kendisiyle hesaplaşmaya girenlerin hesabını görmeye, İzmir’e şaşı bakanları, yan bakanları bir kez daha sandığa gömmeye kararlıdır. Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütü olarak; hiç dinlenmemek üzere çıktığımız bu yolda, önümüze çıkan engelleri, azim ve kararlılıkla bir bir aşmaya devam ediyoruz. Partimiz ve Türkiye için son derece önemli olan ve İzmir’in ev sahipliğinde gerçekleşen bu organizasyon, bizlere hem büyük bir güç hem de büyük bir sorumluluk vermiştir. Bu sorumluluk duygusuyla, İzmir’den sizlere söz veriyoruz; Genel Başkanımızın, ülkenin karanlık günlerden kurtulması için attığı her adımın ve Milletvekillerimizin 81 ilimizdeki çalışmalarında akıttıkları alın terinin, her damlasının İzmir’de hakkını vereceğiz. Sözlerime son verirken, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Örgütünün her bir üyesi adına sizleri selamlıyor, bu önemli organizasyonla, partimizin İzmir’e ve İzmir halkına verdiği değeri, bir kez daha gösterdiğiniz için teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum" dedi.

 

SOYER’DEN KILIÇDAROĞLU’NA TAM DESTEK: ‘’ AYAĞINIZA TAŞ DEĞMESİN’’

Açılış da konuşma yapan Kılıçdaroğlu’na tam destek veren Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ise, "100 yıl ülkelerin tarihinde çok önemli bir kilometre taşıdır. Kuruluşun ve kurtuluşun şehir İzmir elbette bu yılı bu unvana yakışır şekilde kutlamalıydı. 9 Eylül 1922’yi 100 yıl sonra nasıl coşkuyla kutladıysak 17 Şubat 1923’ten 100 yıl sonra İzmir İktisat Kongresi’nin 100.yılını da aynı coşkuyla kutlamaya hazırlanıyoruz. 100.yıllarda mutlaka yeni bir yüz yıla girerken geçmiş yüz yılla ilgili bir değerlendirme yapmak gerekir. 100 önce kurtuluştan 5 ay sonra, düşünün; 3 buçuk yıl süren işgal arkasından büyük yangın ve 5 ay sonra küllerinden doğacak bir devleti yaratmak için, yeni bir cumhuriyet kurmak için düzenlenen bir İktisat Kongresi... Henüz Lozan Antlaşması müzakereleri bitmemiş. Gelecek yüzyılın iktisat politikalarını belirlemek için düzenleniyor. O günkü iktisat kongresine 1135 delege katılıyor. İşçiler, tüccarlar, çiftçiler ve sanayiciler olarak toplanıyorlar. Biz de bu süreci başlattık. 10 Ağustos’ta işçi ve çiftçi buluşmalarını gerçekleştirdik. Önümüzdeki zaman dilimi içinde 4 ayrı grupla buluşmaları sürdürüyor olacağız. Akademisyenlerin, tarihçilerin bir araya gelerek bilimsel disiplinlerle tartışacakları platformlar oluşturuyoruz. İki ilavemiz olacak. Yurttaş forumu düzenliyoruz. Gençlerin ve kadınların da söz hakkı bulacakları 2 ayrı yurttaş forumu düzenleyeceğiz. Bir de Akdeniz Yerel Yönetimler Forumu düzenleyeceğiz" dedi. Soyer sözlerini şöyle tamamladı: Özetle bu derin umutsuzluk gelecek kaygıları içinde bugünün siyasl ikliminde gelecekte oluşturacağımız siyasi kararlara zemin teşkil edecek talepler ve çözüm önerilerini gündemimize getirmiş olacağız. CHP’nin iktidarın yolumuzu aydınlatacak bir katkı olarak değerlendiriyoruz. İl Başkanımızın verdiği söze eklemek istiyorum. Sayın Genel Başkanım bu yolculukta İzmir her daim yanınızda olmaya devam edecek. Liderliğinizden ilham, güç alıyoruz, moral ve çalışma azmi buluyoruz. Ayağınıza taş değmesin. Sonuna kadar sizinle beraberiz’’ dedi.