Soylu açıkladı: Araçta 1.5 tonluk patlayıcı vardı

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, patlamayan mühimmatı taşırken patlayan kamyonla ilgili açıklama yaptı. Soylu, yerel yetkililerin imha için bu yöntemi uygun gördüğünü söyledi.

Sakarya Hendek’te bugün patlamamış mühimmatın imha edilmek üzere götürüldüğü bölgede patlaması ve 3 askerin ölmesi üzerine İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olay yerine gitti.

Soylu, Sakarya'nın Adapazarı ilçesine bağlı Taşkısığı Mahallesi'nde yaşanan patlamanın ardından olay yerinde açıklamalarda bulundu. 
 
Büyük Coşkunlar Havai Fişek Fabrikası’nda 3 Temmuz’da yaşanan patlama sırasında patlamayan mühimmatın imhası için yerel yetkililerin jandarma gözetiminde bu bölgede imha faaliyetini sürdürmeye karar verdiğini belirten Soylu, bu süre zarfında 15 tona yakın patlayıcı maddenin imha edildiğini söyledi.

Bakan Soylu araçta 1.5 tonluk patlayıcı varken olayın gerçekleştiğini, 2'si imha timinden 3 jandarmanın şehit olduğunu ve aracın şoförünün ağır yaralı olduğunu açıkladı. Soylu, 11 jandarmanın da hastanelerde tedavi altında olduğunu duyurdu.

bakan soylu patlama havaifişek