SSK ve Bağ-Kur'lular Eylül'de 3 maaş birden alacak

TAKİP ET

Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yapılan duyuruya göre anne ya da babasını kaybeden eşini kaybeden kişilere çalışsalar bile ödeme yapılacak.

SSK ve Bağ-Kur'lular Eylül'de 3 maaş birden alacak. Müjdeli duyuru az önce yapıldı.

SSK ve BAĞ-KUR'lu vatandaşlar için güzel haber geldi. 3 maaş birden hesaplara yatacak.

3 MAAŞ ÖDEME ALMAK İÇİN GEREKEN ŞARTLAR

Anne baba ya da eşini kaybetmiş SSK ve BAĞ-KUR'lu çalışanlar için 3 maaş müjdesi geldi. Gerekli şartları Taşıyan kişiler aynı anda 3 maaş birden alma hakkına sahip oluyor. Devlet, eşini anne ya da babasını kaybetmiş kadınlara dul ve yetim aylığı bağlıyor. 

Aynı anda 3 aylığa kadar alma fırsatı da ortaya çıkıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından 3 maaş almak için gereken şartlar ve detaylar açıklandı. 

Kimler SGK'dan 3 maaş alabilir? Üç maaş alma şartları neler?

Eşi vefat eden anne ya da babasını kaybeden SSK ve bağ-kurlu kadın çalışanlara sosyal güvenlik kurumundan duyuru geldi. Gerekli şartların oluşması durumunda dul ve yetim aylığı tam 3 defa bağlanabiliyor. 

Bu ödemeden faydalanmak için Vefat eden anne baba ya da eşin ayrı kurumlardan emekli olması gerekiyor. Örneğin anne BAĞ-KUR emeklisi, baba SSK emeklisi ve eş Emekli Sandığı emeklisi 3 maaş alma imkanı ortaya çıkıyor. Şartları taşıyanlar başvuru işlemlerini sosyal güvenlik kurumuna dilekçe ile yapabiliyor.

Eşi vefat eden anne ya da babasını kaybeden kadınlara çocuklara verilen dul ve yetim aylığı Ağustos ayında zamlı olarak ödeniyor. Dul ve yetim aylığı ödemesinden yararlanabilmek için Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından belirlenen şartları taşımak gerekiyor. 

Şartlara uygun olanların aynı zamanda yazılı dilekçe vermesi şartı da aranıyor. Sadece SGK'ya yazılı dilekçe ile başvuru yapmak yeterli olur. Başka bir ek şart aranmıyor.

SSK Bağ Kur Sosyal Güvenlik Kurumu Sosyal Güvenlik Kurumu