Sticker ücreti davası kazanıldı

TAKİP ET

Ege Üniversitesi yerleşke girişinde öğrenci ve personel araçlarından alınan sticker ücretinin iptali için açılan dava kazanıldı.

Birgün'den Berkay Sağol'un haberine göre, Ege Üniversitesi 2019 yılında yaptığı duyuruyla “üniversitedeki huzur ve güveni arttırmak” gerekçesiyle, öğrenci ve personel araçlarında sticker uygulamasına geçildiğini açıkladı. Sticker ücreti ise üniversite tarafından 35 TL olarak belirtildi.
Eğitim-İş tarafından ücretin iptali için İzmir 4. İdare Mahkemesi’ne açılan dava kazanıldı. Karara gerekçe olarak ise, kampüs güvenliğini sağlamanın idarenin sorumluluğunda olduğu vurgulandı. Mahkeme tarafından verilen kararda, “İdarenin güvenliği sağlamak amacıyla dış paydaşlardan bedel istemesi kabul edilebilir ise de kendi mensuplarına ek maddi külfet getiremeyeceği, kendi mensupları açısından mevcut plaka tanıma sisteminde kayıtlı bulunan ve hiç kaydı bulunmayan ilgililerin başvurusunun istenilmesi suretiyle de plaka tanıma sisteminde güncellemelerinin yapılarak giriş çıkışların kontrolünün sağlanabileceği değerlendirilmektedir” denildi.
Eğitim-İş 4 No’lu Yükseköğretim Şubesi Başkanı Haşim Karaman kararın ardından BirGün’e yaptığı açıklamada, “Sticker sisteminin çalışanlara sadece maddi külfet getireceği, mevcut uygulama olan plaka tanıma sisteminden yeni getirilecek olan sticker uygulamasının farkının ortaya konulamadığını ve kampüs güvenliğine ek katkı sağlamayacağı konusunda karara itiraz ederek iptal davası açtık. İdareye karşı açtığımız iptal davasını da böyle kazandık ve okulun güvenliği bahane ederek almak istediği ücreti mahkeme kararıyla bunu çürütmüş olduk. Kararın ardından, daha önceden bu sistem için ödeme yapanlarda paralarını geri alabilmek için başvuru yapabilirler” dedi.

 

ege üniversitesi dava