STK'larla buluştular! CHP Kiraz Seçim Ofisi'nde vekil adaylarından iktidar mesajları

TAKİP ET

CHP İzmir 28. Dönem 2'nci Bölge Milletvekili Adayları Kiraz İlçe Seçim Ofisi'nin açılışı sonrasında STK'larla bir araya geldi. Adaylar kendilerini tanıtırken önemli iktidar mesajları verdi.

Nur Dayı/İzmir Gündemi-14 Mayıs'ta gerçekleşecek olan 13.Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili seçimleri için CHP İzmir bugün start verdi. CHP İzmir'in seçim çalışmalarının başlangıç durağı Kiraz oldu. Kiraz İlçe Seçim Ofisi'nin açılış töreninden sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ve 28. Dönem Milletvekili adayları STK'larla bir araya geldi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu idaresinde gerçekleştirilen toplantıda. 28. Dönem Milletvekili adayları sırasıyla kendilerini tanıttı.


AZ KALDI 
Tunç Soyer: 10 yıl Seferihisar Belediye Başkanlığının ardından 4 yıldır belediye başkanıyım. İktidarın belediye başkanı olmayı hiç tatmadım. Ama ne anlama geliyor çok iyi biliyorum. Burada gördüğünüz vekil adayları iktidar olduklarında yaparsa onlar yapacak. Hep beraber göreceğiz. Az kaldı. Kendini tanıtan milletvekili adaylarımız, hepimizin hem omuzunu kabartıyor hem de yaparsa bunlar yaparlar dedirtiyorlar. Hepsi farklı eğitimlerden gelme ve çok donanımlılar. Bunların dışından bir de ortak paydaları var; akıl, vicdan ve cesaret sahibiler. Büyük bir güvenle iktidar vekili olduklarını göreceğiz. 


 ORTAK LİSTE ADAYIYIM 
Seda Kaya Ösen: Deva Partisi’nin ortak listedeki adayı olarak karşınızdayım. 3 sene boyunca Deva Partisi’nin il başkanlığı görevini icra ettim. 3 jenerasyon İzmirliyim. Siyasete 3 sene önce yeni girdim. Sizlerle beraber olmaktan büyük gurur duyuyorum. 
13. Cumhurbaşkanımız burada oturmayı nasip etti.

EN GENÇ ADAY
Burak Kotan: Milletvekili adayları arasından en genç üyeyim. Birçoğunuzun kardeşi ve oğlu yaşındayım. Burada sizlerle olmaktan gurur duyuyorum. Birçok gencimiz burada oturmayı hayal edemiyorken, 13. Cumhurbaşkanımız burada oturmayı nasip etti. Bende elimden geleni yapacağıma söz veriyorum. 


13. CUMHURBAŞKANIMIZI İKTİDARA TAŞIYACAĞIZ
Ayten Gülsever: Ben bu bölgenin, Küçük Menderes’in çocuğuyum. CHP Kadın Kolları Genel Başkan Yardımcılığı görevine devam ediyorum. Aranızda olmaktan gurur duyuyorum. Hemşerilerime güveniyorum. 13. Cumhurbaşkanımızı iktidara taşıyacağız.

 


HEP BİRLİKTE DAYANIŞMA İÇİNDE BAŞARACAĞIZ 
Altan İnanç: Sizlerle olmaktan büyük memnuiyet duyuyorum. Ülkemizin içinde olduğu durumu anlatmaya gerek yok. Hep birlikte dayanışma içerisinde başaracağız. 13. Cumhurbaşkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu olsun diye terimizin son damlasına kadar çalışacağız. 


UMUDUMUZU KAYBETMEYECEĞİZ
Deniz Yücel: İzmir İl Başkanı görevini yürütüyordum. Bugün de CHP’nin 2. Bölge milletvekili adayıyım. 3 kuşak İzmirli bir ailenin ferdiyim. Çok ciddi sorunlarımız var ama umudumuzu kaybetmeyeceğiz. Demokrasiyi, huzuru, bolluğu, bereketi sizlerle birlikte getireceğiz. 


BERABER MÜCADELE EDİYORUZ
Mahir Polat: 28 dönem milletvekili adayıyım. Sayın Genel Başkanımızla birlikte demokrasiyi, hakkı, hukuku egemen kılmak için birlikte mücadele ediyoruz. Adalet yoksa kalkınma da çocuklarımızın geleceği de yok. Sizlerle beraber mücadele etmeye geldim. 


EN SAĞLAM DURUŞ İZMİR’DEN
Rıfat Nalbantoğlu: İzmirlilerin ve sizin karşı karşıya olduğunuz tüm sorunların çözümü konusunda yapacağımızdan hiç şüphem yok. 2 tane çözeceğimiz temel sorun var. Birisi Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13. Cumhurbaşkanı yapmak. Diğeri ise parlamentoda bu ülkenin sorunlarını çözecek sayısal çoğunluğu Mecliste sağlamak. En sağlam duruşun İzmir’de olacağından şüphem yok. 


 MASANIN BİRLİKTELİĞİ AÇISINDAN…
Egemen Pamukçu: Demokrasi adına buradayız. Burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Masanın birlikteliği açısından tek bir amaca hareket etmenin mutluluğu ile buradayız. Tüm adaylara gösterecekleri emek ve başarı için teşekkür ediyorum. 


 MİLLET İTTİFAKINI MECLİS ÇOĞUNLUĞU YAPACAĞIZ
Gökçe Gökçen: 28’nci dönem 22'nci bölgeden milletvekili adayıyım. Ayrıca CHP gençlikten sorumlu genel başkan yardımcısıyım. İzmir insan hakları projesinde bulunmuştum. İzmir’in çeşitli ilçelerinde nasıl bu kentin tüm ülkeye örnek olabileceği yönünde çalışmalarda bulunmuştum. Ben bugün gençlerin ve kadınların mutlu olabileceği bir gelecek için adayım. 14 Mayıs'ta genel başkanımızı Çankaya Köşkü'ne taşıyacağız, aynı zamanda Millet İttifakını da meclis çoğunluğu yapacağız.


 YENİDEN MİLLETVEKİLİ ADAYIYIM 
Rahmi Aşkın Türeli: Ben Ödemişliyim. 24’nci dönem milletvekili olarak görev yaptım, yeniden milletvekili adayıyım, yeniden aranızda bulunmaktan mutluluk duyuyorum.


ÜLKEYİ AYDINLIĞA KAVUŞTURACAĞIZ 
Salih Uzun: Millet ittifakının ortaya koyduğu büyük uzlaşma iradesinin sonucu olarak bugün İzmir 2’nci bölge milletvekili adayı olarak buradayım. 6’lı masanın genel başkanları bir araya gelerek büyük uzlaşıyı sağladılar. Farklı siyasi çizgilerdeki partiler bir araya geldiler. Merkez sağ siyasetinin iki partisinde de Anavatan partisinin son genel başkanıyım, demokrat partisinde genel başkan danışmanı olarak görev yaptım. Bütün bu birikimimiz ile, demokrasiye olan inancımız ile sizlerle layık olmaya çalışacağız. 6 siyasi parti uzlaşmayı başardı, şimdi hep beraber seçimi kazanmayı başaracağız. Sonrasında ülkeyi aydınlığa kavuşturmayı başaracağız.


 ELİMDEN GELENİ YAPACAĞIMA SÖZ VERMİYORUM 
Esin Doğan Metin: Avukatım, örgütümüzden aldığım yetki ile Bornova ilçe başkanı yardımcılığı yaptım, il başkanı yardımcılı yaptım. Şimdi sizleri Ankara’da temsil etmek istiyorum. Cumhurbaşkanımızın demokrasi yürüyüşünü Cumhurbaşkanlığı ile taçlandırmak için elimden geleni yapacağıma söz veriyorum.


 15 MAYIS'TA ÜLKEYİ YENİDEN KURACAĞIZ
Helil İnay Kınay: 25 yıllık kamu tecrübesi ile ÇMO’da görev aldım. Menderes bölgesinde her bir çevre soruna ilişkin tarlaları suyumuzu korumak için hep birlikte çalıştık. Şimdi de bu çalışmaya enkaz altına kalmış ülkeyi yeniden ayağa kaldırma, dayanışma içinde bu sesi büyütmek için mücadele ediyoruz. Çevre Mühendisi olarak, 2 çocuk annesi olarak herkesin sesi olmak için dayım. 15 Mayıs'ta hepimiz bu ülkeyi yeniden kuracağız.


BİRLİK OLURSAK SEÇİMLERİ ALACAĞIZ
Nurşen Balcı: Önceki 2 dönem İzmir il kadın kolları başkanlığı yaptım. Kiraz’a pek çok geldim, şimdi de kadın kolları genel başkan yardımcısıyım. Ben bu seçimlerin kadınlar için çok önemli olduğunun bilinci ile hareket edeceğimiz biliyoruz. Hep birlikte olursak seçimleri mutlaka alacağız. Genel Başkanımız hep birlikte Cumhurbaşkanı yapacağız.

 


ŞEHİR HASTANELERİ YAPIYORUZ AMA İÇİ TAMAMEN BOŞ
Mahir Polat, STK'lardan gelen anjiyo aletinin hastanelerde olmamasına yanıt verdi. Polat“Siyaset parti ayırt etmeksizin elimden geleni anlatmaya çalışıyorum. Küçük Menderes’in canı için elinden geleni yapmasını istiyorum. Hastane sıkıntımız var” sorusuna cevap veren Polat, “Sağlığın paralı hale nasıl getirildiğini yaşıyoruz. Şehir hastaneleri yapıyoruz ama içi tamamen boş. Partimizin kurmuş olduğu yolsuzluk komisyonu var. Şehir hastanelerinde yapımında malzeme alımlarına kadar büyün yolsuzlukları ortaya koyduğumuz halde hiçbir soruşturma yok. İnsanların hayatını kötüleştirme hastaneler yapıyoruz. Sağlığın tabana yayılabilmesi için CHP’nin çalışmaları var. Yerinden sağlık hizmeti alabilmek herkesin ulaşabileceği hastaneler yapmak gerekiyor. Koca kentlerin yanına ilçelerde de hastane olması lazım. Millet İttifakı bileşenleri iktidarda olduğu zaman bunların hepsini herkes için sağlık diyerek çözeceğiz” dedi. 


SANDIKTA ALACAĞIMIZ HESABIMIZ VAR

CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu, “Gencecik çocuklarımız bir tweet attılar, görsel çizdiler diye gözaltına alınıyor. Ülkede sesini çıkaran herkes bir sebep ile içeri alınıyor. Bir araya gelen insanlar Silivri soğuktur diye espri yapıyor. Bu özgürlüklerimizin ne noktaya geldiğinin büyük göstergesi. TV’lerde görüyorsunuz vatandaşa mikrofon uzatılınca korkuyorlar. Her gün kadına şiddetin çoğaldığı, kadın cinayetlerini arttığı bir ülkede yaşamaya başladık. Tercihimiz; Biz özgürlüklerden, demokrasiden mi yana olacağız yoksa bu istibdat döneminden yana mı olacağız. Bir diğeri de hepimizin kirası, elektrik faturası arttı. Bu güzel vatanda yoksulluk var. Bunun bir sebep olmalı. Hep birlikte esnafı gezdik. Esnaf uzun süredir kan ağlıyor. Pazar yerlerine gidiyoruz alışveriş yok. İnsanların alım gücü çok azaldı. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bir düzen… Sandığa gidince bunun kararını vereceğiz. 20 yıldır bizi yoksullaştıranlarla sandıkta alacağımız hesabımız var .İstanbul’da Konak'ta olan olaylar kafamızı kurcalayan olaylar değil. Bizi kamplaştırmak, toplumu bölmek istiyorlar. 6’lı masanın belki de yaptığı en güzel şey hep birlikte kardeşçe yan yana durabilmemiz...  Hepinizden ricam kucaklaşmayı çoğaltabilmeniz... Hangi partiye oy vermiş ise vermiş olsun herkesle yan yana gelip bu kötü düzene son vereceğiz” dedi.


BU KADER SEÇİMİ

Toplantı sonunda söz alan ve sorulara yanıt verip, açıklamalarda bulunan Başkan Soyer, “İZSU’nun fiyat tarifelerinde yüklü bedellerle karşılaşıldığı söylendi. Doğru. Bunların hepsine bakacağız. İzmir Büyükşehir Belediye'si 4 yıl boyunca 50 milyar civarında bir bütçe ile geçirmiş. Bunun 18 milyar üstündeki bütçesini yatırıma ayırmış. Bu oranda beldeye sayısı yok denilecek kadar az. İzmir Büyükşehir Belediye'si çok güçlü kurumsal kapasiteye sahip ve bunu yapabilmiş. Yansıyan ücretler yüksek ancak maliyetleri karşılamıyor. İzmir Büyükşehir Belediye'si tüccar gibi davransa çok daha yüksek ücretle bunarlı faturalandırmak zorunda. Ancak biz bunu yapmıyor ve başka yerlerden feragat ediyoruz ve bunları ucuza ermeye çalışıyoruz. İktidar olduğumuzda kaynaklarımız çoğalacak. İzmir’in alacağı çok! Onları almaya başladığımızda toplu taşıma da da su faturalarında da ciddi rahatlamalar yaşayacağız. Yetişemediğimiz yerler var elbet ancak bunun için çırpınan en iyisini yapmak için çalışan bir belediyemiz var. İktidar olduğumuzda çok daha rahat, güle oynaya ve güçlü yapacağız. Bu memleketin kaynakları herkesi doyurmaya yeter. Bu memleketin kaynakları böylesine zengin. Yeter ki 418 milyarları birilerine peşkeş çekmeyin. Bu seçim Cumhuriyet dönemi tarihimizde de yaşanan herhangi bir seçim değil. Bu kader seçimi. Bu seçim ya bizi 100 yıl öncesine götürecek ya da 2’nci Yüzyılın kapılarını açacak” dedi.

chp seçim milletvekili adayları chp izmir şenol aslanoğlu