Şule Çet davasında karar açıklandı!!!

TAKİP ET

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı.

Gazi Üniversitesi öğrencisi Şule Çet'in ölümüne ilişkin iki sanığın "cinayet", "nitelikli cinsel saldırı" ve "hürriyeti tahdit" suçlarından yargılandığı davada karar açıklandı. Mahkeme, sanıklardan Çağatay Aksu'ya müebbet ve 12 yıl 6 ay, Berk Akand'a ise ise 18 yıl 9 ay hapis cezası verdi. Kararı değerlendiren Şule Çet'in avukatı Umur Yıldırım "İndirim uygulanmamalıydı. Kararı istinafa taşıyacağız" dedi.
Ankara 31. Ağır Ceza Mahkemesindeki davanın karar duruşmasına tutuklu sanıklar Çağatay Aksu ve Berk Akand, Şule Çet’in babası İsmail Çet ve tarafların avukatları ile müdahil Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının avukatı katıldı.
Duruşmayı bazı milletvekilleri ile sanık yakınlarının da arasında bulunduğu çok sayıda kişi izledi.
Sanıkların son sözlerinin de alınmasının ardından Mahkeme Başkanı Mehmet Ali Karaseyfioğlu hükmü açıkladı.
Buna göre Çağatay Aksu “kasten öldürme” suçundan müebbet hapse çarptırıldı. Aksu, “nitelikli cinsel saldırı” suçundan 10 yıl, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 2 yıl 6 ay olmak üzere ayrıca toplam 12 yıl 6 ay hapis cezası aldı. Sanık Berk Akand ise Aksu’nun eylemlerine yardım ettiği gerekçesiyle “kasten öldürme” suçundan 12 yıl 6 ay, “cinsel saldırı” suçundan 5 yıl, “kişiyi hürriyetinden yoksun kılma” suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 18 yıl 9 ay hapis cezasına çarptırıldı. Kararı oy çokluğuyla alan heyet, sanıkların tutukluluklarının devamına hükmetti.
 

şule çet dava karar