Tayfun Kahraman'dan İmamoğlu'nun mektubuna cezaevinden yanıt

TAKİP ET

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Gezi davasında 18 yıl hapis cezasına çarptırılıp tutuklanan Tayfun Kahraman'a mektup yazdı. Tayfun Kahraman ise İmamoğlu'nun "Döndüğünde her zamankinden çok daha fazla, çok daha ağır bir iş yükün olacak" sözlerine karşılık, "Nerede kalmıştık diyerek kolları sıvamak için sabırsızlanıyorum" diyerek yanıt verdi.

Kahramanmaraşlı merkezli meydana gelen, 11 ili etkileyen ve resmi rakamlara göre yaklaşık 50 bin kişinin ölümüne neden olan depremler sonrası olası depreme yönelik hazırlıklar da hız kazandı. 

Özellikle uzmanlara tarafından yıllardır söylenen olası büyük depremin yaşanacağı Marmara depremine ilişkin İstanbul deprem planlaması da devreye girdi.

Gezi Davası'nda 18 yıl hapis cezasına çarptırılan İBB Şehircilik Proje Koordinatörü  Dr. Öğretim Üyesi Tayfun Kahraman da bu süreçte konuya ilişkin sosyal medya hesaplarından avukatları aracalığıyla açıklama yaptı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu da  şehir plancısı Tayfun Kahraman'a mektup yazdı. 

Birgün gazetesinde yayımlanan mektubunda İmamoğlu, "Martın sonu bahar, baharın ardı adalet. Buna o kadar çok inanıyorum ki. Yalnız sen ve senin gibi siyasetin dizaynı maksadıyla üretilmiş davalarla tutsak edilmişler için değil, bütün ülke için adalet. Yoksulluğun, çaresizliğin, ezilmenin, dışlanmanın baskısı altında hayatları bir tür hapishaneye dönüşmüş herkes için adalet" ifadesini kullandı.

"KOLLARIMI SIVAMAK İÇİN SABIRSIZLANIYORUM"

Tayfun Kahraman da avukatları aracılığıyla sosyal medya hesabından İmamoğlu'nun mektubuna cevaben bir paylaşımda bulundu.

Kahraman, "Sevgili Başkanım Ekrem İmamoğlu, Mart'ın sonu bahar diyerek çıktığımız yolda Mayıs'ın da ülkemizde yeni bir dönemin başlangıcı olacağı inancıyla sizin liderliğinizde topluma karşı görev ve sorumluluklarıma kaldığım yerden devam etmek en büyük dileğim. Her şey çok güzel olacak" sözleriyle verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Sevgili Başkanım Ekrem İmamoğlu,

İstanbul'un emin ellerde, sizin öncülüğünüzde depreme hazırlandığını bilmek bana duvarlar ardında eli kolu bağlı tutulsam da güven veriyor.

Çok yakında milletin kazacağı ve kaybedeni olmayacak zaferlerle özgürlüğe kavuşacağımıza inanıyorum. Nerede kalmıştık diyerek kolları sıvamak için sabırsızlanıyorum.

Evet, Mart'ın sonu bahar diyerek çıktığımız yolda Mayıs'ın da ülkemizde yeni bir dönemin başlangıcı olacağını inancıyla sizin liderliğinizde topluma karşı görev ve sorumluluklarıma kaldığım yerden devam etmek en büyük dileğim. Vera ve Meriç ile kavuşmuş olmak bu zorlu yolculukta bana güç verecekç Her şey çok güzel olacak. Sevgi, Özlem ve Dostlukla,

Tayfun Kahraman / Silivri 9 No'lu -A 47 "

ekrem imamoğlu tayfun kahraman