TİP adayı Göktepe: Önceliğimiz tek adam rejimine son vermek

TAKİP ET

Türkiye İşçi Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Meryem Göktepe, Esenyurt'ta komşuları ile bir araya geldi. Göktepe, "Tek adam rejimine son vermek önceliğimiz" dedi.

KRT Web'ten Ahmet KUT'un haberine göre, Türkiye İşçi Partisi İstanbul 3. Bölge Milletvekili adayı Meryem Göktepe, Esenyurt'ta komşuları ile kahvaltı etti, partisinin proje ve hedeflerini anlattı. Meryem Göktepe'yi Esenyurt Muhtarlar Derneği Başkanı Ahmet Kuzgun, Esenyurtlu mahalle muhtarları ve komşuları yalnız bırakmadı.

Türkiye İşçi Partisi'nden milletvekili adayı olan Göktepe, konuşmasına Nazım Hikmet'in 'Günaydın' şiiri ile başlarken doğup büyüdüğü yerde klasik bir siyasetçi gibi olamayacağını ifade etti. 

Göktepe, konuşmasında "Her birinize dokunmuşluğum var, her birinizle dostluğum var. Hepinizin de bildiği üzere uzunca yıllar emek mücadelesi, kadın mücadelesi, adalet mücadelesi vermiş bir arkadaşınızım. Bütün bunları birleştirecek bir yola koyuldum. Ne yazık ki memlekette yasalar meclis tarafından yapılıyor ve onaylamadığımız pek çok yasalar yapılıyor mecliste. Orasının belirleyici olması sebebiyle ben de işte bu yola girdim. Dostlarımın ve sevgili arkadaşlarımın, komşularımın yanımda olması beni büyütüyor. İnanıyorum ki bu yolda yan yana olacağız." dedi.

"TİP, DEVLETTEN DESTEK ALMAYAN BİR PARTİ"

Meryem Göktepe, TİP'in proje ve hedeflerini anlatırken "TİP, seçim sürecinde pek çok başka partilerden yaralı arkadaşlarımla da konuşuyorum. Adaylık sürecinde yaralanmış arkadaşlarımla da konuşuyorum. 

Seçim sürecinde adayları belirlerken bir hijyen paketi, bir gıda paketi ile biz başvurduk. Partimiz, devletten destek almayan bir parti. Diğer partilerle elbette kıyaslayacağım. Bir karşılaştırma yapacağım. Kafanızda yer etsin diye. Bizim partimizde de hiç öyle milyonlardı, binlerdi sıralamayı değiştirecek bir pozisyon yaşamadık. o yüzden olduğum yerden çok mutluyum." şeklinde konuştu.

Öte yandan Göktepe "Üstelik de bizim komisyonumuz var. Kadın komisyonu, adalet komisyonu, emek komisyonu, basın yayın, hayvan hakları, ekoloji komisyonları belirledi bizim adaylarımızı. Dolayısıyla o komisyonlara da teşekkür ediyorum" dedi.

"ÖNCELİK CEBERRUT SİSTEMDEN KURTULMAK"

Göktepe, TİP'in verdiği mücadeleyi anlatırken "Şimdi seçim sürecinde aslında TİP'in de benim de hepimizin de ceberrut sistemden kurtulması önceliği. Yani tek adam rejimine son vermek önceliğimiz" dedi.

Konuşmasının devamında kadın mücadelesine dikkat çeken Meryem Göktepe, "Ekber erşedde de bunun mücadelesini verdik. Kadınların yönetimlerde olması. İşte mücadele içindeler ama resmiyette yoklar. Dolayısıyla bizim partimizin bu yönünü de söylemek isterim, yüzde 40.45 oranında kadın temsiliyeti var. Partimizde ilk defa kadın muhtar aday. Yerel yönetimlerin önemli olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla oradan bir temsiliyetimizin olmasının artısını da anlatmak istedim" açıklamasında bulundu.

Son olarak Göktepe, "Esenyurt bölgesinde 15 yıl oturdum. Buraya ait hissediyorum. Burası benim evim. Esenyurt'tan bir arkadaşımızı, kardeşimizi, ablamızı, kızımızı meclise göndererek sesimiz olacağına inanıyorum" derken "İyi ki mahallemdeyim, iyi ki varsınız. Birleşe birleşe kazanacağız" dedi.