Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'den dikkat çeken açıklama

TAKİP ET

CHP Torbalı İlçe Kongresinde yaşanan olaylar sonrası Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin'den ilk açıklama geldi.

Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, CHP Torbalı İlçe Kongresi’nde yaşanan olaylar ile ilgili ilk defa açıklama yaptı. 

Tekin açıklamasında, “Konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabi ki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum.”

Gerçekleşen kongrede kürsüye çıkan Sefer İpekli’nin, aday olan CHP Torbalı eski İlçe Başkanı Övünç Demir’in belediye başkan adayı olması gerektiğini açıklaması dikkat çekmişti.

İpekli’nin konuşması sonrası Demir ise belediye başkanı adayı olmak için aday olmayacağını duyurmuştu.

Yaşanan olaylar karşısında herhangi bir açıklama yapmayan Başkan Tekin, sessizliğini bozdu. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Tekin şu ifadeleri kullandı;

“Kıymetli hemşehrilerim, Partimizin İlçe Kongresinde yaşananlar sonrasında bugüne kadar hem şahsıma destek veren kıymetli partililerimizi hem yaşanan olaylara karşı kızgınlıklarını dile getirmek isteyen parti tabanımızı sakinleştirmek ve parti içi kavgalara sebebiyet vermemek için sustum. Lakin o günden bu yana yüzüme baka baka vuku bulan olaylar karşısında, konunun tüm muhataplarından tek bir özür içeren açıklama dahi yapılmamasını sadece şahsıma değil, belediye başkanlık makamına ve tabiki partimize yapılmış hakaret olarak görüyor, takdiri siz saygıdeğer partililerim ve hemşehrilerime bırakıyorum…

Saygılarımla…”

torbalı belediye başkanı mithat tekin chp torbalı ilçe kongresi sefer ipekli övünç demir