Torbalı'da CHP'nin itirazı kabul edildi: Kaya'nın o afişleri kaldırılacak!

TAKİP ET

Torbalı'da AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya'nın ilçenin çeşitli noktalarında direklere, direk diplerine ve benzeri yerlere konulan propaganda amaçlı seçim malzemeleri, CHP'nin yaptığı itiraz sonrasında ilçe seçim kurulu tarafından kaldırılması yönünde karar alındı.

Yaklaşan Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekili seçimleri kapsamında siyasi partiler, pankart ve bayraklarını ilgili alanlara asmaya başlarken, ilçe seçim kurullarının kararına aykırı olarak asılan pankartlarla ilgili itirazlar yapılıyor.

Torbalı’da AK Parti İzmir Milletvekili Atilla Kaya’nın ilçenin çeşitli noktalarında direklere, direk diplerine ve benzeri yerlere konulan propaganda amaçlı seçim malzemeleri, CHP’nin yaptığı itiraz sonrasında ilçe seçim kurulu tarafından kaldırılması yönünde karar alındı.

CHP'nin itirazını kabul eden İlçe Seçim Kurulu tarafından verilen kararda "Ak Parti ve Ak Parti Milletvekili adayı M. Atila KAYA'ya ait başta Atatürk Meydanı, Sadık İleri Bulvarı, Kazım Dirik Caddesi, Torbalı Caddesi, Metropolis Bulvarı, Doğan Bursalıoğlu Caddesi, Mithatpaşa Caddesi, Naci Tuncer Bulvarı, Cemali Tuncer Bulvarı olmak üzere tüm ilçe merkezi, mahalle ve köylerindeki direklere, direk diplerine ve benzeri yerlere konulan propaganda amaçlı seçim malzemelerinin kaldırılmasına" ifadeleri yer aldı. 

CHP Torbalı İlçe Başkanı Övünç Demir, seçim kurulunun kararını sosyal medya hesabından şu açıklamayla paylaştı;

“Kamuoyuna;
İl Başkanımız Şenol Aslanoğlu’nun talimatı ile Cumhuriyet Halk Partisi Torbalı İlçe Başkanlığımız ve Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu adına avukatımız Hakkı Polat’ın yaptığı itiraz bugün İlçe Seçim Kurulunca karara bağlanmıştır. Alınan karar gereği bir partinin milletvekili adayının usulüne uygun konulmayan propaganda amaçlı afişleri kaldırılacaktır. 
Bizler, Cumhuriyet Halk Partisi olarak usulsüz yapılan her türlü çalışmada bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da yargıya başvuracağımızı ve konunun sonuna kadar takipçisi olacağımızı tekrar sizlerin huzurunuzda deklare etmek istiyoruz. 
Bu arada sizlerin desteği ile iktidar oluyoruz
Geliyor gelmekte olan”

torbalı ak parti