Torbalı'da kazanan belli oldu… İşte o isim!

TAKİP ET

Torbalı'da başkan İsmail Uygur'un vefatının ardından Torbalı'nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için meclis üyeleri bir araya geldi.  Üçüncü turda kazanan belli oldu. Torbalı'nın yeni başkanı Mithat Tekin oldu.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- Torbalı Belediye Başkanlığı seçiminde sonuç üçüncü tura kaldı. İlk turda CHP’nin adayı Mithat Tekin 16 oy alırken, Cumhur İttifakı'nın adayı ise Özgür Erman Çağlar 15 oy almıştı. İkinci turda durum, CHP’nin 17, Cumhur İttifakı’nın ise 14 oy almasıyla tamamlandı.


İlk iki turda salt çoğunluk sağlanamadığı için üçüncü turda en fazla oyu olan isim başkan seçildi. Açıklanan sonuçlara göre, CHP 17  oyu alırken Cumhur İttifakı 14 oy aldı. Bu sonuca göre, Torbalı’nın yeni belediye başkanı Mithat Tekin oldu.

İLK AÇIKLAMA: UYGUR'UN BIRAKTIĞI YERDEN DEVAM EDECEĞİZYeni başkan Tekin yaptığı ilk açıklamada "Torbalımıza hayırlı uğurlu olsun. Meclis üyelerimiz ile oylamaya katıldık ve seçimi kazandık. Merhum başkanımızın İsmail Uygur'un bıraktığı yerden onun projelerini devam ettireceğiz. Allah utandırmasın. Herkese teşekkür ediyorum" dedi.

İLK TURA FİRELER DAMGA VURDU!
Torbalı Belediye Meclisi'nde CHP'nin 18, AKP’nin 10, MHP'nin 2, DEVA Partisi'nin 1 meclis üyesinin bulunduğu başkan seçiminin ilk turu tamamlandı. İlk turda CHP 16 oy alırken, Cumhur İttifakı 15 oy aldı. 

İKİNCİ TURA TARTIŞMALAR DAMGA VURDU
Torbalı Belediyesi başkan seçiminin ikinci turu tamamlandı. İlk turda CHP’nin oyu 16, Cumhur İttifakı’nın ise 15’ti. İkinci turda CHP 17 oy alırken, Cumhur İttifakı 14 oy aldı.





İKİ ADAY 
Torbalı Belediye Meclisi, Başkanvekili Özkan Yıldız’ın idaresinde gerçekleşecek oturumda yeni başkanını seçecek. Gizli oyla yapılacak seçimde ilk iki turda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Torbalı Belediye Meclisi'nde CHP'nin 18, AKP’nin 10, MHP'nin 2, DEVA Partisi'nin 1 meclis üyesi bulunuyor.


CHP'DEN TORBALI ÇIKARMASI
Diğer yandan bugün CHP’nin milletvekilleri ile il yöneticilerinin tam kadro Torbalı’ya geldi. Genel Merkez’den de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da bizzat Torbalı’ya gelerek sürece dahil oldu.

6 ayrı adayın çıktığı CHP Grubu kendi içerisinde son toplantı için bir araya geldi. Toplantının ardından aday Mithat Tekin'in adaylığı resmen duyuruldu.



 
 

izmir torbalı seçim aday oy başkan torbalı belediyesi torbalı belediyesi başkanlık seçimi mithat tekin akp chp özgür erman çağlar