Torbalı'da seçim zamanı: Gözler sandıkta!

TAKİP ET

Torbalı'da başkan İsmail Uygur'un vefatının ardından Torbalı'nın yeni belediye başkanının belirlenmesi için meclis üyeleri bir araya geldi. CHP'nin adayı Mithat Tekin olurken Cumhur İttifakı Grubu'nun adayı Özgür Erman Çağlar oldu. Gözler sandıktan çıkacak sonuçta.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’un geride kalan hafta solunum yetersizliği nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirmesinin ardından gözler seçime çevrildi.


Torbalı'da başkanlığa Cumhur İttifakı'ndan aday!


İKİ ADAY 
Torbalı Belediye Meclisi, Başkanvekili Özkan Yıldız’ın idaresinde gerçekleşecek oturumda yeni başkanını seçecek. Gizli oyla yapılacak seçimde ilk iki turda üye tam sayısının üçte iki ve üçüncü oylamada üye tam sayısının salt çoğunluğu aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en fazla oy alan üye, belediye başkanı seçilecek. Torbalı Belediye Meclisi'nde CHP'nin 18, AKP’nin 10, MHP'nin 2, DEVA Partisi'nin 1 meclis üyesi bulunuyor.

Torbalı'da başkanlık düğümü çözülüyor

 


CHP'DEN TORBALI ÇIKARMASI
Diğer yandan bugün CHP’nin milletvekilleri ile il yöneticilerinin tam kadro Torbalı’ya geldi. Genel Merkez’den de Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’un da bizzat Torbalı’ya gelerek sürece dahil oldu.

6 ayrı adayın çıktığı CHP Grubu kendi içerisinde son toplantı için bir araya geldi. Toplantının ardından aday Mithat Tekin'in adaylığı resmen duyuruldu.


 

izmir torbalı seçim ismail uygur