Torbalı'da seçime 24 saat kala kritik zirve!

TAKİP ET

Torbalı'da yarın gerçekleşecek Başkan Vekilliği öncesinde son görüşmeler sürüyor. Başkan Soyer ve Yücel grup toplantısı öncesi meclis üyeleri ve bölge milletvekilleri ile bir araya geldi.

Torbalı'da, merhum Belediye Başkanı İsmail Uygur'dan boşalan koltuk için gerçekleştirilecek olan Başkan Vekilliği seçimine sayılı saatler kala partiler çalışmalarına hız kazandırdı.


Başkan Uygur'un vefatı sonrası da Torbalı'da Menemen'de yaşanan sürecin tekrarlanmasını istemeyen CHP İzmir, çalışmaları sıkı tutmak istiyor.CHP İzmir İl Yönetimi toplantısında süreçte İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in birlikte çalışma kararı alınırken, meclis üyeleri ve CHP İzmir Milletvekilleri ile birebir görüşme gerçekleştirilmişti.

Kritik zirve
Seçim için 5 aday çıkarken CHP İzmir 2 isim üzerinde yoğunluk sağlarken, Mithat Tekin ve Mehmet Yıldız Sivrikaya isimleri büyük oranda netleşti. Tekin’in isminin daha önde olduğu vurgulanırken desteği daha az olan adayın çekilmesi yönünde çalışma yapılacağı kulislerde konuşulan bilgiler arasında yer almıştı.

 

MİTHAT TEKİN ÖN PLANDA
Olası bir sorun yaşanmaması halinde partinin adayının Başkanvekili Mithat Tekin olması bekleniyor. CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, yarınki grup toplantısı öncesi meclis üyeleri ve bölge milletvekilleri ile bugün bir araya geldi. 

Yapılan görüşmelerde üyelerin kimi destekleyip desteklemeyecekleri soruldu.

Toplantıya, Tacettin Bayır, Tunç Soyer, Deniz Yücel, Bedri Serter, Mustafa Özuslu, Murat Bakan, Özcan Purçu, Ednan Aslan, Sevda Erdan Kılıç, Kamil Okyay Sındır katıldı.