TPI işçileri: Birliğimizi bozamazlar, direnmeye devam edeceğiz

TAKİP ET

İzmir'de TPI Composite fabrikasında direnişteki işçiler sabah vardiyasında işyerini terk etmeme kararı aldı. Çiğli (T1) ve Menemen (T2) fabrikalarında üretim yapılmıyor.

İzmir Menemen ve Çiğli’de bulunan, rüzgar gülü kanadı üretimi yapan Amerikalı şirket TPI Composite fabrikasında çalışan Petrol-İş üyesi 3600 işçinin, düşük zamma ve işten atmalara karşı başlattıkları iş bırakma eylemi sürüyor. 

Sabah vardiyasındaki işçiler işyerini terk etmeme kararı aldı.

6 Temmuz günü başlattıkları üretimi durdurma eyleminden sonra yaklaşık 150 işçinin atıldığı fabrikada işverenin baskılar devam ederken, Çiğli (T1) ve Menemen (T2) fabrikalarında üretim yapılmıyor. 

İşverenin, asgari ücrete yapılan yüzde 30’un üzerine yüzde 9 zam, atılan tüm işçilerin geri alınması, ihtarnamelerin iptali edilmesi ve çalışılmayan günlerin kesilmemesi teklifi üzerine dün fabrikada oylama yapılmış, yapılan oylamalarda T1 ve T2 fabrikasında işçilerin yüzde 70'i teklifi kabul etmeyerek, direnişe devam etme kadarı almıştı.

Bugün sabah vardiyasında yine fabrikadaki yerlerini alan işçiler, “Açıktan ölmeyiz biz bu yoldan dönmez”, “Hani biz aileydik maddiyatta öğrendik”, “İşçiyiz haklıyız kazanacağız”, “Direne direne direnişten zafere” sloganları atarak kararlılıklarını gösterdi.

EVRENSEL

TPI İşçileri Menemen ve Çiğli Amerikalı şirket TPI Composite işçi