TÜBİTAK'tan İZELMAN projesine destek

TAKİP ET

İZELMAN A.Ş'nin yürütücü kuruluş olduğu, 'Yerel Yönetimlerde Topluma Hizmet Verenlerin Covid-19'a İnterdisipliner bir yaklaşımla bakış açısı ve Çözüm Önerileri' adlı TÜBİTAK projesinin sunumu gerçekleşti.

Aylin BAYRAM/ İZMİR GÜNDEMİ- TÜBİTAK Youtube kanalında Covid-19 ve Toplum etkinliklerinde İZELMAN A.Ş’nin yürütücü kuruluş olduğu, ‘Yerel Yönetimlerde Topluma Hizmet Verenlerin Covid-19’a İnterdisipliner bir yaklaşımla bakış açısı ve Çözüm Önerileri’ adlı TÜBİTAK projesinin sunumu canlı olarak gerçekleştirildi. Proje sunumu Dr. Banu Döner tarafından yapıldı. Sözlerine İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İZELMAN Yönetim Kurulu Başkanı Adnan Akyarlı, İZELMAN Genel Müdürü Burak Alp Ersen ve İZELMAN ailesine, anketlere ve görüşmelere katılımlarından dolayı çalışanlara ve DİSK sendika temsilcilerine, belediye yöneticilerine ve emeklerinden dolayı proje ekibine teşekkür ederek başlayan Banu Döner ardından projenin detaylarından bahsetti.

Dr. Banu Döner, projenin amacının, çalışan, vatandaş ve yönetici olarak; Covid – 19 ile mücadelede yaşanan zorlukların anket ve derinlemesine görüşmeler ile tespit edilmesi, hastalıkla ilgili önlemler geliştirilmesi ve sorunlara çözüm getiren kent mobilyaları tasarımlarının hazırlanması olduğunu belirtti.  Aynı zamanda bu araştırma, İzmir ölçeğinde Büyükşehir Belediyesi’ne (anaokulları, engelli hizmetleri, kültür ve sanat, mezarlıklar ve ulaşım gibi) (Otopark İşletmeciliği, Eğitim Hizmetleri, İş Sağlığı ve Güvenliği Hizmetleri, İnsan Kaynakları Yönetimi, Yayıncılık Hizmetleri ve Araç Kiralama gibi) birçok alanda hizmetlerin sağlanması konusunda hizmet veren İZELMAN A.Ş.’nin kademeli normalleşme sürecinin sağlıklı bir şekilde sürdürülebilmesi için hizmet sunum ve donatı modelleri geliştirmeyi amaçlıyor. 

Bu kapsamda; halk sağlığı, sosyoloji ve kentsel tasarım ve mimari alanlarından akademisyenlerle birlikte niteliksel (derinlemesine görüşme) ve niceliksel (online anketler) yöntemlere dayalı bir araştırma geliştirildi. Yapılan çalışmalardan bahseden Banu Döner ardından proje sunumunu tamamladı.



 

izelman izmir büyükşehir belediyesi tubitak