Tunç İzmir'e geri döndü

TAKİP ET

İzmir'de siyaset ve bürokrasi camiasının yakından tanıdığı isim olan Mehmet Sadık Tunç, yeni atama kararı ile İzmir Vali Yardımcılığı görevine getirildi.

Tunç, daha önce Karabağlar Kaymakamlığı yapmış, AK Parti’den milletvekili aday adayı olmuştu.

Tunç’un Siyasi Serüveni

Mehmet Sadık Tunç, 1970 yılında Mardin-Midyat’ta doğdu. 1991 yılında Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1992 yılında Gaziantep Kaymakam adayı olarak mesleğe başladı. Çeşitli il ve ilçelerde kaymakam ve vali yardımcısı olarak görev yaptı.

Tunç’un siyasi serüveni ise 2019 yerel seçimlerinde başladı. İzmir’in Karabağlar ilçesinde uzun yıllar kaymakam olarak görev yapan Tunç, AK Parti’den ilçe belediye başkan adayı olacağı iddiaları gündeme gelmişti. Ancak bu iddialar gerçekleşmedi ve Tunç, Kayseri Vali Yardımcılığı’na atandı.

Tunç, bu görevdeyken de siyasetten kopmadı. 2023 genel seçimleri için AK Parti’den İzmir milletvekili aday adayı olmak için görevinden istifa etti. Tunç, Egedesonsöz’e yaptığı açıklamada “İzmirliler de sağolsunlar, beni sevdiklerini hissettirdiler. Bu karşılıklı sevgi, beni İzmir’den milletvekili aday adayı olmaya sevk etti” demişti.

Ancak Tunç’un milletvekili adaylığı da gerçekleşmedi ve Tunç, Kahramanmaraş’ın Elbistan ilçesinde depremde görevlendirildi.

mehmet sadık tunç