Tunç Soyer: "Başarısız bulunduğum yerde yapacaklarım sınırlı"

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer 5 yıllık görev sürecinde yaptığı icraatlarını anlattı.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer CHP’li adaylara başarılara dileyerek: “CHP bu ülkede demokrasinin teminatıdır. CHP’yi sevip sevmeyebilirsiniz. Bu bileceğiniz bir iş. Ancak CHP eğer iktidarı frenleyecek güç olmaktan çıkarsa o zaman yüzde 80-90’larla seçim kazanan ülke haline gelir Türkiye. Bu demokrasinin kaybolması demektir. Bu nedenle CHP'nin tüm adaylarına başarılar diliyorum. Diliyorum ki CHP bu seçimlerde büyük kazanımla çıkar. Türkiye'nin buna ihtiyacı var diye düşünüyorum” dedi.

"SİYASİ İRADE KONULDU TERCİHLER YAPILDI"

Anketlerde başarısız çıktığına dair ifadeler kullanıldığını belirten Soyer: “Ancak sonuç itibari ile ben aday gösterilmedim. Üstelik anketlerde başarısız çıktığıma dair ifadeler kullanıldı. Başarısız olan bir belediye başkanının, ‘sütte leke var, onda yok’ denilen bir adayın yanında olması ona zarar verir. Ben başarısız bulunduğum bir yerde CHP için yapacağım çalışmanın sınırı vardır. Bunu da zorlayarak yapmaya çalışırım. Bu hafta içinde Rize'ye gideceğim. Pazar ilçesinin kazanılma ihtimali varmış, oradan talep ettiler. Balıkesir'e gideceğim, çok talep ettiler. Benim birikimimden, deneyimimden faydalanmak isteyen CHP'lilere koşa koşa gidiyorum. Siyasi irade kondu, tercihler yapıldı ve onun sonucunu göreceğiz. Hem beni gösterme hem benden bu işin kazanılmasını bekle, bu hakkaniyetli değil” dedi.

"BUNLARIN HEPSİ OLABİLİR AMA DERDİM BU DEĞİL"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Soyer: “5 yıl boyunca ne yaptığımız iş ne tanıtım ne kamuoyundaki karşılık nedeniyle başkan adayı yapılmadığımı düşünmüyorum.Bunların hiçbiri doğru değil. Benim vicdanım çok rahat. Kafamı yastığa koyduğumda huzurla uyuyacağım. 5 yıl ne kadar çok çalıştığımı ben ve arkadaşlarım biliyoruz.  Bundan sonra da güzel memleketim için çalışmaya devam edeceğim. Bu memleket aşkı makam, koltuk tanımıyor. ‘Genel Başkanlığa adayı mısın?’ diye soranlar olursa söyleyeyim; Bunların hepsi olabilir ancak benim derdim bu değil” dedi

izmir büyükşehir belediyesi tunç soyer