Tunç Soyer uyardı: zorunlu olmadıkça evden çıkmayın

TAKİP ET

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmirlileri zorunlu olmadıkça evden çıkmamaları konusundaki uyarısını bir kez daha yineledi. Soyer, Büyükşehir belediyesi bünyesinde bir bilim kurulu oluşturduklarını ve bu kurulun belli periyotlarda toplanacağını açıkladı. Ayrıca Tunç Soyer, 65 yaş ve üstü olan vatandaşların özellikle market alışverişlerini temini ve evlere götürülmesini sağlamak için çalışma yaptıklarını bildirdi.

 Medya Scope TV yayınına katılan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, koronavirüs tehdidiyle ilgili alınan önlemleri anlattı.Tunç Soyer, “Bir yanda panik yaşayanlar bir yanda umursamayanlar bir yanda işin ciddiyetini anlamaya başlayanlar… Böyle karışık bir durum var. İtalya’da nasıl başladıysa, büyük sıçramalarla yayıldıysa o tehdit her kent ve ülke için var. Çok dikkatli olmak zorundayız. Bu iş şakaya gelmez. Bu işi ciddiye almak mecburiyetindeyiz.  150 bin kişiye süt ulaştırıyoruz onun yanında koronavirüsle ilgili bilgilendirme broşürü veriyoruz. Metrolarda, otobüslerde farkındalığı artırmaya çalışıyoruz. Bütün bilbaordlarını dış alan reklam enstrümanlarını farkındalık yaratmak için kullanıyoruz” dedi.
 
Kurumlarla ortak bir çalışmamız yok ama Vali Erol Ayyıldızla görüştüm
İzmir’de kurumlar arasında ortak bir çalışma olduğunu ifade eden Soyer, “Ortak çalışma yok. İzmir Valimizle geçen gün görüştük. İBB’nin bir hastanesi var. Bu hastanede 6 tane solunum cihazı var. Bunu vermeye hazır olduğumuzu söyledim. Emirlerine amade olduğunu ifade ettim” dedi.
 
65 Yaş ve üstünün market alışverişi evlerine   
Soyer, özellikle 65 yaş ve üstü vatandaşların evlerinden çıkmaması gerektiğini vurguladı. Bir çalışma yürüttüklerini açıklayan Soyer, “65 yaş vatandaşlarımızı hizmet üretmek için çalışma yürütüyoruz. İhtiyaçlarının temini evlere götürmek gibi, market ihtiyaçlarını sağlamak gibi bir çalışmamız var. Sadece 65 yaş ve üstü  değil tüm vatandaşların evde kalmaya alıştırmalarını rica ediyorum. Hastalığın yayılım hızını artıran şey vatandaşların dışarı çıkması… En sağlıklı çözüm evde kalmak. Mecbur kalmadıkça evden çıkmamalarını rica ediyorum” diye konuştu.
 
 
Toplu taşıma araçları insanları taşımaya devam ettikçe ,AVM’ler açık kalacak
“Toplu taşıma araçları insanları taşımaya devam ettikçe, AVM’ler açık kalmaya devam ettikçe ne yazık ki hastalığın yazılma hızını engellemek mümkün değil. En büyük yayılım böyle oluyor. Bu hastalığın yayılım hızını azaltmak için yapılacak tek bir şey var, o da evde kalmak. Büyükşehir’de evde çalışmayı başlattık. İnsanlar evde çalışarak hizmet üretiyorlar. Ben de kişisel randevularımı, toplantılarımı iptal ettik. Burada bilim kurulu kurduk. Ben de belediye binasında eskiye göre az bulunuyorum. Kucaklaşma, sarılma alışkanlıklarını terk etmeye alışacağız. Mümkün olduğu kadar yakın temastan uzak duracağız. Hepimizin alışkanlıkları var. Mutlaka zorlanacağız. Ama başarmak zorundayız”
 

koronavirüs tunç soyer izmir son dakika büyükşehir belediyesi önlemler